27.05.2010

27 mayis

Nerden nereye geldik.Oral Çalislar o zaman destekledigim için simdi utanç duyuyorum demis.Ezel Akay (Yönetmen) ‘Lanetleme günü olsun’ olsun diyor.
1970 lerde ben ortaokuldaydim ve hala 27 mayisi bir bayram olarak kutlardik.
Ne aci,ne rencide edici,ne canavarca ve insanlik dışı bir zihniyet:Halkin seçtigi insanlari eli silahli zümre idam ettigi günü bayram ilan etmek.

Hal ne olursa olsun eger halki seçtigi bir lider zalimse diger seçimde alasagi edersin biter.Eger bir ülkede belli bir zümre,elit seçimle gelen siyasilere ancak ve ancak onlarin belirledigi çizgide yol almalarini emreder o çizginin disina çikani asarsa o ülkede insan haklarindan,demokrasiden hatta insana saygidan söz edilemez.
27 mayis zihniyeti Georges Orwelles'in "hayvanlar çiftligi"indeki zihniyetle aynidir.

Aziz Nesin dahil,en azili 27 mayiscilarin zamanla hata ettiklerini anladiklari halde hala 27 mayisi savunanlarin bulunmasi resmi ideolojinin yaptigi tahribatin en bariz kanitidir.
1972 de Deniz gezmis asildiginda o zaman "genç bir ülkücü" olarak bizde hakli bulmustuk.Aşırı solcu tabiat hocamiz o gün bize ders vermemis "çocuklar serbestsiniz" demisti.O solcu "moskof usagi"na ne kadar buguz ettigimi anlatamam.Ama simdi benimde Deniz'in o günkü yaşında bir oglum var.Şöyle bir düsünüyorumda kendi kendime "yav bu veletmi Türkiye Cumhuriyetini devirecek" diyor ve böyle bir suçtan asilacagini düsündükce tüylerim ürperiyor.
27 mayis cinayetini hakli göstermek isteyenler sokaklarda kan gövdeyi götürdü,kardes kardesi vurdu,bununda sorumlusu Menderes diyor.Ayni gerekçeler 12 eylül içinde söylenmisti.Simdi niye kardes kardesi vurmuyor?Ha gerçi yine vuruyor.Bu seferde türk/kürt kavgasi çikti.Demekki kelle almak isteyenler bir yolunu bulup halki birbirinie düsürüyor.
"Sorumlulari" ipe gönderenler ile halki birbirine düsürenler ayni kişilerdir.

Halkin seçtigi halk temsilcilerini gücü elinde tutan silahli veya sivil elitlerin alasagi etmesine diktatörlük,bununla yetinmeyip onlari asmaya da cinayet denir,katliam denir.

Fransizlar kral ve ailesini giyotine gönderdi.O zaman alkislandi belkide.Ama bugün hiçbir fransiz bunun hakli bir eylem oldugunu söylemez.Ve nitekim Louis 16'nin itibari geri verilmistir.

23.05.2010

Kim ne dedi

Kim ne dedi?
CHP 33. Olağan Kurultayı'nda İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'na seçildi. VATAN yazarları Kurultay'da geçerli oyların tamamını alarak 1189 oyla seçilen Kılıçdaroğlu'nu değerlendirdi


GÜNGÖR MENGİ: Halkçı Kemal Recep beye karşı

Kılıçdaroğlu’nun 1970’lerdeki Ecevit efsanesini hayata döndürme niyeti doğru seçilmiş bir hedeftir bizce.
Çünkü benzer şartlar mevcut..
Ezilen emekçi kitleler, memurlar, emekliler, çiftçiler ve esnaf, kirlenmiş siyasetçilerin elinden kendilerini kurtaracak bir umut, dürüst ve cesur bir lider arıyor.

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN



ZÜLFÜ LİVANELİ:Kılıçdaroğlu dönemi

Bugün de ufukların iyice karardığı ve insanların umutsuzluk uçurumlarına yuvarlandığı anda yani gecenin en karanlık anında, şafağı müjdeleyen bir ışık beliriverdi.
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


REHA MUHTAR:'Size Bülent Ecevit'i getirdim...'

Gandhi Kemal’in yanında gördüğümde gözlerim buğulandı...
İki damla yaş süzüldü gözlerimden aniden...
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN



RUHAT MENGİ:Utandıran coşku!

Ben konuşmanın bir yerinde gerçekten ağladım. Gözümden süzülme filan değil, hıçkırıklarla... Nerede mi?
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


OKAY GÖNENSİN:Sola dönüş vaadi

CHP’nin yeni genel başkanının konuşmasının ana hatlarını, “sola dönüş vaadi” olarak yetersiz bulanlar olabilir. Ama bu konuşmayı yapanın...
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


RUŞEN ÇAKIR: “Genel başkan” oldu, şimdi “lider” oluyor

Dünkü kurultay itibariyle, Kılıçdaroğlu’ndan “lider” çıkmayacağı şeklindeki yaygın kanının da isabetsiz olduğunu söyleyebiliriz
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


MUSTAFA MUTLU:Alır, götürür!

Dün kurultay salonundan yansıyan görüntüler gösteriyor ki; Kılıçdaroğlu, CHP’yi de Türkiye’yi de alır, götürür!
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


BİLAL ÇETİN:Kılıçdaroğlu’nun iktidar koşusu...

CHP’liler Kılıçdaroğlu ile iktidara yürüyeceklerine inanmışlar. O yüzden içten ve inanarak “Başbakan Kemal” sloganını yürekten haykırıyorlar.
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


CAN ATAKLI: O artık Kemal

bu Kurultay kadar heyacan veren bir Kurultay yanılmıyorsam hiç olmadı
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


AYDIN AYAYDIN:Gandi Kemal’in iktidar koşusu

Gandi Kemal, sadece CHP lilere değil, Tüm Türkiye’ye değişim mesajı verdi
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


HİKMET BİLA: “Gandi” değil “Kemal”miş

Dün Kılıçdaroğlu’yla başlayan “yürüyüş”ün hedefine ulaşması için bugün atılacak adım da çok önemli...
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


19.05.2010

Kurtulus savasi

Bugünkü gazetelerde bir haber dikkatimi çekti.Epeydir iki kelime yazmak istiyordum, bu haber iyi bahane oldu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1927 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası 2'nci Kurultayı'nda TBMM'de okuduğu ve ilk basımı Osmanlıca yayınlanan Nutuk'un tıpkı basımı ve Türkçesini yayınladı
Aktar dönder okut!
Bir kurtulus savasidir aldi basini gidiyor.Sanki osmanli yok oldu,bütün yurt isgal edildi,ordu dagildi ve..kurtulus savasi basladi..yedi düvele karsi?Demek öyle. Ordu yok olmadi Halifelik yok olmadi Padisah ayakta Devlet kurumlari(iyi kötü)isliyor. Peki ne olmus?Viyana'dan Yemen'e uzanan Imparatorluk biraz daha küçülmüs.Peki küçük olup da huzurlu,terörsüz(ergenekon,pkk,asala,tiko..) bir Osmanli devletimiz devam etseydi bundan iyi olmazmiydi? Simdi küçük ama huzurlu ve zengin bir Islam devletinde yasiyor olacaktik.Türkiye AB devletleriyle boy ölçecekti. ..neyse.

Ayrica bu hikayeleri bize aktarip dönderip servis yapanlarin utanç duymasi gerekir yaptiklari kültür katliamaindan daolayi.Düsünebiliyormusunuz Ulu Önder(kimilerine göre ilah),Kurtarici dedikleri insanin yazdiklarini tercüme etmek zorundalar.Aradan henüz 80 yil geçmis ve o gün konusulan lisan bugün yok olmus.Avrupalilarin lisanlarinin temeli olan latinceyi nasil anlamiyorsa TC vatandaslarida atalarinin lisanini anlamaiyor.Ama aradaki far Latince yok olali 2000 yil olmus bizim lisanimizi ise konusan insanlar henüz hayatta hayatta.

Fakat aktarip dönderip anlattiklari kirik tekne ile baslatilan kurtulus savasi palavralarini halka yutturabilmek için o halkin bilginin aslina erisip ögrenmemesi gerekiyordu.Onun içinde lisani degistirmek gerekdi.
Tevrat'ta mealen söyle yazara:"Insanlarin lisani birdi.Insanlar Tanriya isyan ettiler,Babil kulelerini insa ederek Tanriya ulasmak küstahliginda bulundular.Tanri da öfkelendi onlarin dillerini dolastirip birbirini anlamaz hale getirdi".Iste bu yüzden insanlar ayri ayri diller konusuyorlarmis.

TC yi kuran beyaz türkler bu hikayeden ilham almis olmalilar.