20.05.2008

Denizi de işgal etmiş!

Ertuğrul Özkök'ün 'kaçak yalı'sının yanı sıra yalının önünde yer alan iskelenin de yasadışı olduğu, Özkök'ün 3-4 yıl önce 25 bin dolara yaptırdığı iskele ile denizi de işgal ettiği ortaya çıktı.

Ertuğrul özkök’ün Muğla Akbük’teki yalısının yanı sıra villanın önündeki iskelenin de yasadışı olduğu belirlendi. Ertuğrul özkök’ün, yazılarına konu ettiği ve mabet (!) olarak nitelendirdiği iskeleyi hiçbir yasal prosedürü yerine getirmeden, 1. Derece Doğal Sit alanına kondurduğu ortaya çıktı.
Yasal prosedürleri hiçe saymış

Yalının önüne yaptırdığı ahşap iskele için, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, özel çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı'ndan izin alınması gerekirken, özkök'ün bu yasal prosedürlerin hiçbirini yerine getirmediği öğrenildi. özkök'ün oldu-bittiye getirerek yalının önüne kondurduğu iskelenin 25 bin dolara malolduğu öğrenildi.

3 AYRI KURUMDAN İZİN GEREKİYOR AMA...

Konya’da faaliyet gösteren çınar Dekorasyon isimli bir firmaya kurdurulan bu ahşap iskele için 3 ayrı kurumdan izin alınması gerekiyor. Akbük, 1. Derece Doğal SİT Alanı olduğu için ilk iznin Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan çıkması gerekiyor. Bu kurul, iskelenin SİT alanına inşa edilmesinin kültür ve tabiat varlıklarına etkisini değerlendiriyor. İkinci iznin çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı özel çevre Koruma Kurumu Başkanlığı’ndan alınma şartı var. Bu kurum ise yapının doğaya ve çevreye göre incelemesini yapmakla görevli. Son olarak da tekne bağlanıp bağlanmayacağına bağlı olarak Denizcilik Müsteşarlığı’ndan izin alınma şartı var.

öZKöK İŞGALCİ KONUMUNDA

Ertuğrul özkök ise Akbük’teki “Beyaz Saray” adı takılan villasının iskelesi için bu yasal prosedürlerin hiçbirini yerine getirmiş değil. Tamamen işgalci konumunda ve Muğla Milli Emlak İl Müdürlüğü’ne işgal vergisi diye bilinen, fakat iskeleye hiçbir şekilde yasal statü kazandırmayan “ecrimisil” ödüyor. Bütün izinlerin alınmasının en düşük ihtimalle 8 ay ila 1 sene sürdüğünü hatırlatan uzmanlar, özkök’ün bu prosedürle uğraşmak yerine işi oldu-bittiye getirerek iskeleyi illegal bir şekilde evinin önüne kondurduğuna dikkat çekiyorlar.

İSKELENİN YIKILMASI GEREKİYOR

Muğla Valiliği İl özel İdare gözetiminde olan Ertuğrul özkök’ün villasındaki iskele için bugüne kadar yapılmış bir işlem yok. Oysa iskelenin acilen yıkılması gerekiyor.
Ertuğrul özkök’ün iskeleyi yaptırdığı çınar Dekorasyon’un sahibi Hasan çınar, “Ertuğrul Bey’in iskelesini 3-4 yıl önce yaptık, 25 bin dolara mal olmuştu. Biz iskele için yaptıran kişinin izni olup olmadığına bakmayız. Sadece kendisini izin gerektiği konusunda uyarırız. Ertuğrul Bey’in de her yıl ecrimisil ödediğini biliyorum” dedi. Ertuğrul özkök yasadışı iskelenin hemen yanı başında güneşleniyor. İskele önündeki şezlonglar ve rüzgar gülü de dikkat çekiyor.

İSKELE İçİN “MABET” İFADESİNİ KULLANMIŞTI

Ertuğrul özkök, 12 Ekim 2007 günlü köşe yazısında Akbük’teki villasının iskelesi ile ilgili mabetim (!) ifadesini kullanmış ve şu satırları yazmıştı: “…O yüzden beni etkileyen her güzellik, o mekânı anında dünyanın en kutsal ‘mabedi’ haline getirir. Mesela Akbük’teki evimizin önündeki iskelenin ucu... Dolunay gecelerinde o iskele, benim gözümde Süleymaniye kadar güzel bir camiye dönüşür. Her güzelliğin önünde içimde bir Mimar Sinan doğar ve sadece bana ait bir cami inşa eder. Ben işte orada ibadet ederim. Kendi kendime... Tek başıma...”

ERBAKAN’IN İSKELESİNİ DİLE DOLAMIŞLARDI

Bilindiği gibi başta Hürriyet olmak üzere kartel gazeteleri, kapatılan Refah Partisi’nin Genel Başkanı Prof. Necmettin Erbakan’ın Altınoluk’taki yazlığında bulunan iskeleyi günlerce gündeme getirmiş, yıkılması için büyük uğraş vermişlerdi.

ÖNCEKİ YALI HABERLERİ:

TARİHİ ESERİ KENDİNE YALI YAPMIŞ
HÜRRİYET LOGOSUYLA NÜFUZ İSTİSMARI
ERTUĞRUL ÖZKÖK İLE İLGİLİ DİĞER TÜM HABERLER

-------------

YARIN: RAHŞAN ECEVIT, öZKöK’LERI NASIL SEVINCE BOĞDU?


(Nazif Karaman / Abdülhamit Güler - Vakit)

1 Yorum:

saat: 24 Mayıs 2008 14:35 , Anonymous Adsız dedi ki...

Eski sitenize bir uyari mesaji koysaydiniz sizi bulmak daha kolay olurdu.

Sükür kavusturana.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa