21.12.2008

Özür dilemek

Tamam kabul ediyorum.Ermenilerden bende özür dilemiyorum.
Fakat türk topraklarinda yasiyan ermeniler ne oldu?
Yani o kadar insan artik bu ülkede yoklar.Nere gittiler nice oldular.
Biz millet olarak bu sorulara cevap aramamiz lazimken yok efendim 1.5 milyon degil 500 bin kisi telef oldu tartismasi yaptik.Ölü sayisiyla politika yapmak,böyle aci bir gerçegi matematik islemiyle degerlendirmek ne kötü bir mantik.
Türk devleti bu aci olaylari relativize edecegine
kökten yok saydi.Ermenilerin iddialarina karsi,gerçekten neler oldugunu anlatsaydik suçlu hale düsmezdik.Pisligi halinin altina sürerek kaybolacagini sandik ama kaybolmadi.

Türk devletinin internet sitesinde objektif bir açiklama bulamiyorum.Ermenilerin yaptiklari isyandan,müslüman halka yaptiklari melazimden,düsman ordularina katildiklarindan bahsediliyor.Ama buna karsilik türk devleti ne yapmis o konuya pek deginilmiyor.
Bu olay bana Israilin bir Askeri kaçirdilar diye Lubnani atese vermesine benziyor.
Ermeni çetelerini yakalamak cezalandirmak hatta katletmek belki devletin hakki olabilir ama kadinlarin yaslilarin çocuklarin suçu neydi.Balkanlarda müslümanlara yapilan zulme karsi ermenileri sürmekmi gerekirdi.
Heleki bunu yapanlarin müslüman bir toplum oldugunu düsünürsek dahada vahim olmuyormu.Islamda birinin suçu için baska birilerini cezalandirmak varmidir.

Ermeni diasporasi bilinçli ve organize sekilde soykirim yaptildigini iddia ediyor ve dünya devletlerine bu tezi kabul ettiriyor.Buna karsilik türk tezi "hayir,yalan" demekle yetiniyor.Ortada ne bir kitap,ne bir yayin ne bir belge var.

Olmaz çünkü o belgeleri inceleyecek uzman yok.Az sayida olsalarda konunun kapagini kaldirmaktan korkuyorlar.Cünkü bu ülkede Türkiye Cumhuriyetini kuran ve yasatanlarin hata yapabilecegini söylemek bir suçtur.Mustafa filminde gördük."Ulu Önder"i oldugu gibi gösteriyor diye adamcagiza üç tane dava açildi.Dahada açilacak gibi.Belkide hapse gidecek.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa