13.05.2009

Ermeni mezarligina okul


Geçenlerde Radikal de bir haber çikti.
"Van'ın Aydınocak köyünde yapılan temel kazı çalışmaları sırasında çok sayıda kafatası ve kemik çıktı".

Haber bu.Olabilir,Anadolu topraginda o kadar savaslar olmuski neresini kazsaniz insan kemigine rastlamaniz mümkün.Nihayet 7 bin yillik tarihi oldugu söyleniyor.
Gazeteye göre köylüler orasinin mezarlik oldugunu biliyorlarmis.Buna ragmen okul projesinin yerini degistirmemisler.
Neyseki savcilik olaya el koyup inceleme baslatmis.Durum pekde vahim degil.Ama biz Anadoluda çok vahim olaylar gördük.Yeri gelmisken birkaç söz edecegim.

Maalesef ülkemizde Tarihe,kutsala hiç saygi yok. Benim dogdugum köye yakin baska bir köyde 70li yillarda bir okul yapildi.Köyün o kadar bos arazisi varken tuttular eski bir mezarligi düzleyip yerine okul yaptilar.Köylüler isyan etti ama devlet söz dinlemedi. Okul ilk açildigi yillarda çocuklar hep tuhaf seyler gördüklerini anlatirlarmis.Kimileri hayalet falan görürmüs.Sonunda galiba okulu terkedip baska yere tasidilar.Ama köy halki yapilan bu saygiziligi unutmadi.

Bütün ahali devlete bu yaptigindan ötürü beddua etti.O zaman ben çocuktum.Köylülerin söyle dedigini duyardim :"gadani alayim gördünmü gidip dedesinin mezarina isiyecek,vayy..basimiza tas yagacak...". filan gibi laflar. Zamanin hükümeti kimdi bilemem. Gerçi hiç önemi yok.Bizim ülkemizde kararlari hükümetler degil bürokrasi alir biliyorsunuz. Yani her sorunu illa irka,bir kavme veya hükümete dayamak yanlis olur. Yalniz bir gerçek varki Türkiye Cumhuriyeti geçmisi silip atmak,geçmisi yok saymak,herseyi yeniden insa etmek felsefesi üzerine kurulup nesiller bu felsefe üzerine yetistirilmistir. TC fesefesinde 1923 öncesi tarihe atifta bulunmak gericilik ve irtica ile esdeger sayilmis ve yetisen nesiller referanslarini tarihten degil onlara ezberletilen ve nereden geldigi belli olmayan "cumhuriyet degerlerinden" almistir.

Cumhuriyet degerlerinde ise tarih yoktur.
Cevrenize bir bakin yol geçirmek için yikilan ne kadar tarihi eser,veya degerli bina göreceksiniz. Bati ülkelerinde(Fransa) nesli tükenmekte olan böceklerin yuva yaptigi bir agaci kesmemek için otoyolunun güzergahi degistiriliyor.Bizde ise sanki inat olsun diye tarihi bir esere rast getirilir.Evler yikilir,ormanlar kesilir. Konuyu uzatip gidebiliriz.Halen bir Osmanli Sultaninin hain olup olmadigini tartisiyoruz.Fransizlar kral 16.Louis,Kraliçe ve Ogullarinin baslarini giyotinledigi halde hiçbir fransiz tarihinde Louis 16 haindi yazmaz.Hatta 2.dünya savasinda almanlarla ittifak eden general Petin dahi resmen hain edilmemistir.Sadece aydinlar arasinda münakasa konusu olur. Konuyla alakasi belkide yok ama bunlari yazmamdaki maksat Tütkiye Cumhuriyeti (bana göre) saygisiz,degersiz(sarildigi degerleri olmayan) bir insan kütlesi yetistirdi.Birisi resmi kültüre uymayan birsey söylese ya gerici/irticaci,ya sovyet yanlisi,ya amerika usagi oluyor.Insanlar kutuplasmis karsi tarafin her dedigi her yaptigi bir hainlik oluyor.Bu şizofrenik görüntü Cumhuriyetin resmi egitim/ögretim taraftarligindan kayanaklaniyor.Insanlarin ufku açilmamis. Söyle çikip bir gezin Türkiyeyi ,üzerinde Osmanlica yazi bulunan kaç bina görebilirsiniz? 700 senede bu Osmanli denen imparatorluk hiçmi bir binanin duvarina yazi yazmamış? Ne garip degilmi? Ufku açilmamış dar görüşlü insanlarda ancak bir robot gibi emre uyup eline verilen dosyada ne yaziyorsa onu uygular. Ankara da yazilmis planlari bir robot gibi Van da uygularsaniz ortaya böyle garip durumlar çikar.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa