9.10.2009

Ceyalan'i avladilar

Hayvanlarini otlatirken bir köylü kizi hedef alinarak havan mermisiyle vurulup paramparça edilmis.
Basinda o kadarda yanki görmedi.Birkaç yerde TSK'nin atis sahasina yakin oldugundan bazi gazeteler belkide askeri mermi isabet etmis diye yazdilar.Aradan günler geçmesine ragmen kimse konuyu açmadi,sanki kimvurduya getirilmek istendi.
Basindan,STK'lardan tepkiler gelince TSK harekete geçti.Simdiye kadar niye çit yoktu peki?
Savci neden inceleme yapmadi?
TSK atis yapmamis o gün?
Peki o mermi nerden geldi.Bilerek hedef alinmis zavalli cocuk.
Ya PKK vurdu ya TSK.
Her ikisindede suclu malesef TSK dir.
Birincide vatandasini koruyamadigi için ikincide daha vahim resmen katliam yapmis oldugu için.Her iki durumuda göze alarak TSK bunu arastirmaliydi.
Bu memleketin vatandasini korumakla görevli bir kurum neden biz yapamdik deyip çikiyor isin içinden?
Sivil savcilar konuyu arastiriken askerde kendi safinda bir arastirma yürütemezmiydi?

Bu konuda malesef basinimizda sinifta kalmistir.Garipoglu cinayetini haftalarca her gün mansetten düsürmeyen basin,en az o kadar vahsi bir katliami es geçmesi basinin tarafsizligina leke getirmistir.Ben bir türk olarak su soruyu sormadan edemiyorum; acaba o masum çocuk kürt ve üstelik gariban oldugu içinmi kimseden ses çikmadi?

TSK da tutturmus kendini savunuyor.Ne kadar ayip,ne kadar vurdumduymaz bir tavir.Bir vatandasin çocugu nisan alinip bir dag keçisi gibi avlaniyor TSK suçlu arayacagi yerde kendini müdafaa etmekle yetiniyor:"biz yapmadik dirdir etmeyin".Evet halk lisaniyle cevap bu.
Devletin Savcisi orasi tehlikeli diye olay yerine gitmiyor.Cildirmak,isyan etmemek elde degil.Ben o çocugun babasi yerinde olsam acaba ne yapardim?Kimbilir elime bir kalasnikof alir daga çikardim.
Türkiye devleti vatandasina böyle davranarakmi dagdakileri indirecek.
Baska bir gazetede (vatan) bir yorumcunun yazdigina bakin:"ne yani o kadar sehit veriyoruz bir kürt çocugu ölmüs".
Allah askina,Pir askina bu nasil vicdansizlik,bu nasil insanlik.Fransanin Lille sehrinde bir türk çocugu öldürüldü,sanik yakalandi.Ama Adalet bakani yerinde inceleme yapip aileye teselli ziyareti yapti.Cumhurbaskani Sarkozy çocugun babasini Elysee sarayinda agirladi.
Bumu türklük?Hani bir türk dünyaya bedeldi?Hani hergün papagan gibi sôylettiginiz "türküm dogruyum" zirvalari.

Türküm dogruyum.
Bir kadini saglik ocagindaki doktor muayene etmemis.Sebep?Kimlik kartindaki resimle saglik karnesindeki resim ayni degilmis.ikisndede basörtüsü varmis ama ayni degilmis.Kadin 69 yasindaymis.Hasta haliye uzak ildeki devlet hastanesine götürmüsler.O kadin ölebilirdi.
Evet halkin vergisiyle zikkimlanan bir memur kilik kiyafetin bana benzemiyor diye vatandasi tedavi etmeyor.
O hasta kadin bir türk ama incindan dolayi basörtüsü var.Ya birde kürt olsaydi,yarim yamalak türkçesi olsaydi,yöresel elbisesi ve posusuyla gelsesydi?

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa