1.06.2008

Çuvalladık ey halkım

Ahmet Hakan Hürriyet'e geçeli ilk kez dogru bir yazi yazmis.Cuvalladigini,yanildigini kabul etmis.Hatasini kabul edip özür dilemek de erdemliktir.Bundan dolayi tebrik ediyorum.LAkin her konuda oldugu gibi (kendi itirafi) dinlenme olayindada A.Hakan ve bulundugu medya ön yargili olarak atlamislar olayin üstüne.

Ön yargi,sui zan.Evet islamofoblarin ön yargilari bu ülkeyi karistiriyor.Yarginin en basindaki bile ön yargi ile karar veriyor.Yok efendim AKP nin genel baskani,filan milletvekili falanca yerde Allah demis,hamdolsun demis vede bunlar irtica gerekcesiymis.Hamdolsun demek laiklige karsi gelmekmis.

Yada basörtüsü hakkini savunmak laiklige karsi islenen bir suçmus da bu zihniyete sahip kisilerin kurdugu bir partiyi kapatmak bassavcinin görevi oluyormus.Neticesi ne olursa olsun,ne pahasina olursa olsun önlem alinmasi gerekirmis.

ÖNLEM almak diktatör rejimlerin basvurdugu bir tavirdir.Israil diktatör rejimi ön yargili davranarak filistin halkina eziyet ediyor.Amerika önyargilarina kapilarak (ne olur ne olmaz) Irak'a ,Afkanistana saldiriyor.

Tarihte önyargilar çok zulme sebep olmustur.Firaun da önyargili davranip Israilogullarinin erkek çocuklarini toplatip öldürmüstü de Hz Musa'nin annesi onu bir sepete koyup nehire atmisti.Hikmet ilahi yerini bulacakki yine onu kurtaran,besleyip büyüten Firaun olmustu.Demekki zulmeden kendi tuzagina düsüyor.

Müslümanlar ön yargili olmazlar.Sui zan Ayetle hadisle yasaklanmistir bize.
Bir Muhaberede, Sahabeden birisi bir müsrik askerini öldürecegi zaman "beni bagisla sehadet getireyim der.Fakat sahabe "yalancisin korkudan diyeceksin" der ve o askeri öldürür.Bu hadise Efendimize arzedilir.Huzuruna çagirilar sahabeyi.Sahabe gerekçe olarak :ya Resulallah o yalanciydi korkudan sahadet getirmek istediydi der.Efendimiz az ve öz olarak "Sen onun kalbini açip okudunmu" diye ikaz eder.
Sui zanin yasak oldugu ayetlede sabittir "ey iman edenler Zannin cogundan sakinin, zira zannin bir kismi gunahtir" buyuruyor yüce kitabimiz Hucurat suresinde.

Burada suizan(önyargi,kötü niyet) den degil zan dan bahsediliyor.Yani bir konu hakkinda arastirmadan,sormadan ben böyle zannetmistim diye davranmanin sakincali oldugu bu tür davranislardan mü'minlerin uzak olmasi gerektigi bildiriliyor ayette.Eger zan kötülük yapmaya,kalp kirmaya sevk ediyorsa buna sui zan denirki çok vebali vardir,müslümanlar sui zan da bulunmazlar.Iste Ahmet Hakan in mensup oldugu cenahla müslümanlar arasindaki fark budur.Onlar hep suizan,hakaret çamur atma pesindeler.Içinde bulundugu medya kurumu sürekli dindarlarin açiklarini arastiriyor en ufak bir hatayi bin kat büyüterek mansetlerine tasiyorlar.

Fakat Vakit gazetesinin telekulak komedisini açiga vurmasiyla gazeteler birden yön degistirip baska konulara geçtiler.Milletin zihnini bulandirmak için oradan buradan telefon nasil dinlenir,teknikleri nelerdir,zamaninda kimler dinlenmis vs vs .Son olarakda baska bir CHP li Onur öymen güya büyük elçilikte telefonlarini kapatmislarda amerikalilar yan odada onlarin konustuklarini kayda almislar.Iste gördünüzmü telefonlarinizi kapalida olsa dinlenir demisler.

Halbuki bir cep telefonunu herhangibir degisiklik yapmadan kapali oldugu halde dinlemek imkansizdir.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa