8.06.2008

Yargıçlar yargılansın cezaevine atılsın

Yargıçlar yargılansın cezaevine atılsın

İSTANBUL Milliyet

Hükümet yanlısı ve muhafazakâr basın Anayasa Mahkemesi’ni, iptal kararını veren üyelerini ağır bir dille eleştirdi. Kimi gazete ve yazarlar, mahkeme üyelerinin tutuklanıp, yargılanmaları ve cezaevine atılmaları gerektiğini söylerken, başörtülü bir köşe yazarının Anayasa Mahkemesi üyeleri için, “Zurna ile aralarında bir fark göremiyorum” nitelemesi dikkat çekti.

Yavuz Bahadıroğlu (Vakit): Çok sıkıldığınızda, kendi döneminin zalimlerinin suratına haykıran Bediüzzaman gibi haykırın:“Zalimler için yaşasın cehennem!”
Ahmet Taşgetiren (Bugün) : Hiç endişeniz olmasın, inkıtalar olur, ama milletin yürüyüşü devam eder. Millet terbiye eder.
Serdar Arseven (Vakit): Evet...Oldu bitti...Geldiğimiz noktada...“Anayasa Mahkemesi” üyeliklerine ilişkin bir tasarrufta bulunmak mümkün mü?..Onu düşünüyoruz!..Birileri, “üzerine düşeni” yapmıyor...Israrla, inatla yapmıyor...Ve burada oturmuş, yine biz düşünüyoruz!..

‘Zurnalar zırt dedi’
Fikri Akyüz (Yeni Şafak): Geleceğe yönelik “temiz” duygular taşıyan Fikri, bugün çok “pis” yazacak. Oysa 9 kişi, 22 milyon kişiyi “insan” olarak görmemiş, onlara “sümüklü böcek” muamelesi yapmıştır. Ve mahkemenin kararlarına saygı maygı duymuyorum.
Sibel Eraslan (Vakit): “Zurnalarla yargıçlar arasındaki yedi farkı bulunuz” şeklindeki dünyanın en zor pazar eki bulmacasını çözmekle meşgulüm. Ben, hiçbir fark bulamıyorum zurnalarla yargıçlar arasında.
Hasan Karakaya (Vakit):Ya bunları yargılayın, ya da Meclis’i kapatın! Bu bir tecavüzdür...
A. İhsan Karahasanoğlu: Ama mahkemedeki bugünkü denge bozulduğunda, yapılan işlemin “kasten görevi suiistimal olduğu” tesbit edilip, “kasten yanlış karar veren 9 üye”nin de cezaevine atılması, hiç de ihtimal dışı değil...Ama 2008 darbesinin failleri, bence yargılanmaktan kurtulamayacaklar.
Ahmet Kekeç (Star): Bu bir darbedir. Bu çok ciddi bir suçtur. Normal ülkelerde bu suçun karşılığı polis marifetiyle derdest edilmek ve anayasayı ilga suçundan yargılanmaktır. Parlamento, çünkü, ‘tutuklama’ dahil, her türlü yetkiye sahiptir...
Mehmet Kamış (Zaman): Oligarşik bürokrasi diye tam da buna diyorlar sanıyorum. Yoksa krallık mı demek daha doğrusu? Evet, 11 kişilik kurumsal krallık.
Vakit gazetesi 9’u da yargılanmalı ve ‘Kervan yürür’ başlıkları atarken Milli Gazete’nin manşeti ‘Yargı ihtilali’ oldu.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa