23.12.2008

Türk yargisi nereye?

Türk yargisi herseye müdahele etmeye basladi.Simdide insanmlarin uçkuruyla ugrasiyormus.
Vatan gazetesinin haberine göre imam nikahi devrim yasalarina aykiri oldugundan 1000 ytl cezasi varmis.
Bir çifte imam nikâhı için verilen cezaya itiraz eden Adalet Bakanlığı’na Yargıtay, “inkılâp kanunları’na aykırı” yanıtını verdi

Yargıtay, yasadaki açık hükme rağmen resmi nikâh olmadan imam nikâhı kıyılması suçunun örtülü af olarak bilinen “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kapsamına alınmasını isteyen Adalet Bakanlığı’nın başvurusunu reddetti. Yargıtay kararında, Anayasa’da İnkılap Kanunları arasında sayılan bu suçu işleyenler için hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilemeyeceğine hükmetti.

Kırıkkale’nin Keskin İlçesi Sulh Ceza Mahkemesi, resmi nikâh kıymadan imam nikâhı kıyan sanıklar F. Şener ve S.M’yi, Türk Ceza Kanunu’nun 230/5. maddesi uyarınca 1.000 YTL adli para cezasına mahkum etti. Mahkeme, sanıkların aldığı ceza 2 yılın altında ve adli para cezası olmasına rağmen Ceza Muhakemesi Kanunu’nda düzenlenen “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kapsamında görmedi. Temyiz sınırının altında olduğu için Yargıtay’a götürülemeyen bu karar kesinleşti. Adalet Bakanlığı işlenen suçta bir kamu zararı bulunmadığı için bunun ödenmesinin de söz konusu olmadığını belirterek Yargıtay’a başvurmuştu.
Yargiçlarimiz kendilerini o kadar asagi indirdilerki yakinda halkin cinsel organlarinin boyut ve sekilleriyle ugrasmaya baslarlarsa hiç sasirmam.Nasil olsa devrim yasalarinda kisilerin donuyla,serpüsüyle ilgili yasalar var.Mutlaka don içindekilerinede bir yorum getirirler.

Yaziklar olsun.21 asirda bu gerici,yobaz kanunlari savunanlara.
Yaziklar olsun kanunlari yikmayarak ayakta tutan yöneticilere.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa