12.06.2009

Terörist kim

Ergenekon sanığı Emekli Generaller için ne diyordu Ergenekon yandaşları?

“Ömürlerini terörle mücadelede harcamış şerefli kişiler cezalandırılmak isteniyor.”

Yargı süreci devam eden bir soruşturma hakkında ezbere nutuklar atanların maksatları belli aslında. Davayı sulandırmak, milletin “terör” hassasiyetini de sömürerek, savcılara, hakimlere hatta hükümete “KOMPLOCU” çamurunu yapıştırmak.

Ama yine de merak ediyor insan? Acaba bugün Ergenekon sanığı olan emekli generaller, ömürlerini gerçekten hangi terörle mücadelede geçirdi?

Bu soruya cevap bulmak da zor değil artık. Milletin elinde başucu kitabı olmaya aday 350 ciltlik bir Ergenekon dosyası var. Savcıların derlediği iki iddianameyi çıkarırsanız, süzme delilden oluşan 348 ciltlik bir ansiklopedi kalıyor geriye. Müellifi Ergenekon…

Kime ait bu klasörlerde yer alan belgelerin çoğu?

Jandarma Komutanlığı yapmış Orgeneral Şener Eruygur’a… 1. Ordu Komutanlığı yapmış Orgeneral Hurşit Tolon’a… Jandarma İstihbarat Başkanlığı yapmış Tuğgeneral Levent Ersöz’e… Jandarma Bölge Komutanlığı yapmış Tuğgeneral Veli Küçük’e… Ve onlarla bağlantılı çalışan emekli ya da muvazzaf subay astsubay’a…

Sayfalar dolusu plan program. Yüzlerce hatta binlerce dosyalık çalışma. Gerçekten ömür harcamak gerekiyor bunca bilgi ve belgeye imza atabilmek için. Vatandaş nüfus cüzdanını kaybetse bu belgeler arasında bulur emin olun.

Peki neler var “ömürlük mücadelenin” içerisinde?

Adım adım, karış karış bu ülkenin camileri, camilere kaç kişinin girip çıktığı, hangi kamu kurumunda kimlerin namaz kıldığı var. Cadde cadde, sokak sokak hatta kapı kapı vatandaş fişlemeleriyle dolu klasörler.

Hangi sandıkta, kimin kime oy verdiğini tespit etmek için uğraşmışlar. Bu ülkenin valisinin, kaymakamının, hakiminin, savcısının, özel hayatını mercek altına almışlar. Okulları, hastaneleri gözleyip gözetlemişler.

Erinmemişler, kamu kurumlarında çalışanları siyasi görüşlerine göre bölüp parçalayıp, kimin eşi, dostu, anası başörtüsü takıyor sorusunun peşine düşmüşler. Hiç abartısız, hangi ev hanımının Kur’an öğrenmek için kimden yardım aldığını, hangi evde Kur’an öğretildiğini bulup not almışlar.

Başka…
Milletin tanıyıp seçtiği, milletvekillerinin soy ağaçlarını çıkarmışlar mesela. İşlerini görmeyen Genelkurmay Başkanlarını ve ailesini adım adım takip etmişler. Elleri öyle yerlere uzanmış ki, bir komutan eşinin hangi saatte hangi ilacı aldığının bile çetelesini tutmuşlar.

Camileri fişlemekle hedeflerine ulaşamayınca yalan ve iftiralarla ya da yine kendi icat ettikleri şeyhlerle irtica rüzgarı estirme çalışmaları yapmışlar bir de...
İyi de binlerce sayfalık bu “ömürlük mücadelede” hiç mi terör örgütleriyle ilgili plan program ya da bir çalışma yok?

Elbette var. Ama terörü bitirmek ya da yok etmek için değil planlar. Şöyle diyor yine bu şahıslardan ele geçen Ergenekon’un ANALİZ belgesinde: “Öcalan yakalandıktan sonra terör örgütünü tamamen tasfiye etmek yerine Öcalan’la anlaşıp, örgütün yönetimini ele geçirmek daha faydalı olur.”

“Hayatlarını terörle mücadeleye adadı” denilen sanıkların ömür heybelerinde olan şeyler işte bunlar. Bunları gördükçe insanın aklına doğal olarak şu soru geliyor. TERÖRİST KİM?

Soy ağacı çıkarılan, yedi göbekten akrabaları bile takibe alınan Başbakan mı?
Milletin seçtiği milletvekilleri mi, günlük işlerine devam eden ama sırf camiye girip çıktığı için terörist gibi kara listelere alınan millet mi?
Yoksa “yedi sülalemi izleyip fişlemişler” diyen Emekli Genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt ya da baskı ve tehdit mektupları yazılan Hilmi Özkök Paşa mı?

Sahi bu ülkede TERÖRİST kim?

Nadir KILIC/samanyoluhaber
09.Haziran.2009 16:51:56

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa