16.06.2008

hepsini asin

Sonunda itiraf ettiniz.

Oktay eksi Anayasa mahkemesinin yayinladigi " "Ey savcılar neredesiniz?"" mesajina Türkiye yargıçlarından niye ses çıkmadı diye soruyor.Bay başyazara göre savcılar harekete geçip gık diyenin kulagından tutup kodesletmesi lazımmıs.

Oktay Ekşi,Özkök gibiler herhalde eski cunta yönetiminin özlemini çekiyorlar.
Bugün öğrendiüime göre Osman Paksüt kel Alinin torunuyumuş.Hmm ,demek öyle.Agzını açanın agzına eden şumeşhur Kel Ali.Önce yargılayıp cezasını kestikten sonra "bilahire sahitleri dinleriz" diyen kel Ali.
Yada şapka devrimi geldiginde hemen bir şapka alıp basına takan bir vekile “Bu gâvur şapkasını giymekten utanmıyor musun? diye sövdügü halde Atatürk'ün sapka giydigini duyunca hemen aynı kişiyi ariyarak şapkasını alıp başına takarak Atatürk'ü şapkayla ve binbir yalakalıkla karşılayan kel ali.

Kel Ali öldü gitti ama kel aliler öyle bir yerlestiki devletin içine bir hanedanlık gibi bulundukları mevkiyi nesilden nesile miras bıraktılar.Düşünebiliyormusunuz müslümanlara en agır tavrı koyanlar arasında bulunan llker Başug ve Osman Paksut beraber çalışmışlar.Ikiside kel Alilerin mirascisi.Ikiside bugün devletin zirvesinde.

80 yıldan beri devam eden bu hanedanlık yavaş yavaş halkin eline geçmeye baslayınca Kel Alilerin torunlari (tabii veya manevi farketmez) homurdanmaya basladılar.Kafese hapsedilmiş aslanlar gibi bir o yana bir bu yana saldırıyorlar.


Iste Oktay Ekşi de bunun farkında olmalıki " Henüz yandaş yargı inşa edecek vakitleri olmadı!" diye bitirmiş etrafa pislik saçan yazısını.
Insana sormazlarmı :demekki şimdiye kadar yargı sizlerin yandaşıydı.Vede saltanat bitiyor.Köylüler,ahmetler,mehmetler okuyup yükseliyor ve halkin istegiyle başa geliyor.
Artik bundan sonra ,bir darbe yaptırıp ahmetleri,mehmetleri hapse atıp, kayıp ilan ettirip ortadan kaldırmaktan başka çareniz kalmadı.

Nitekim bay Ekşi(ne kadarda ekşi suratlı) geçen cumartesi yazısında "Görüyor musunuz rejime karşı yapılan şu komployu? Bu komplocuların hepsini asmalı!"
Evet nihayet o kuş beyninde pişirip bir türlü dışarıya atamadıgı fikri nihayet söyledi:Hepsini asın.

Dedim ya Kel Ali öldü ama Kel Aliler hala devletin içindeler.
Ne demiş atalar:Sıçandan doğan dağarcık keser.

Bizdeki derin devletin ne zaman ve nasil basladigini anlamak için Cumhuriyetin kurulusuna ve o zaman kimler ve nasil devletin tepesine binip hanedanliklarini nasil kurduklarini iyi kavramak lazim.
Cogu insan Cumhuriyetin ilk yillarinda millet vekillerinin seçilmeyip atandigini,valilerin belediye baskanlarinin ayni zamanda parti üyesi oldugunu bilmiyor.Zannediyoruzki 1930 larda %80 i okur yazar olmayan yeni Türkiye Cumhuriyetinde halk oy verdi ve bugünkü gibi seçim yapildi.

1928 den 1950 ye kadar Türkiye Cumhuriyetini'nin tek partili yari militarist dikta rejimi oldugunu kimse sorgulamaz.Sorgulamayada cesaret edemez.

Yoksa Kel Ali gibi bir caniyi hakim,vekil,bakan yapan bir rejimden cumhuriyet(halkin yönetimi) diye söz edilebilirmi.


1 Yorum:

saat: 21 Ocak 2010 13:10 , Anonymous Adsız dedi ki...

ağzınıza elinize sağlık...Allah razı olsun.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa