6.08.2008

Kutsal Kur’an'a hakaret




Yasar Nuri öztürk iyice sasirtti.Daha Önce Hürriyet'in Islam ve liberal düsünce düsmanligini kilifina uyduracak sahte hocayi buldugunu yazmistim.Dogru tahmin etmisim.Yasar Nuri bugünkü yazisinda iyice sapitarak Kur'an a hakaret etme derecesine varmistir.Herkes(her müslüman) bilirki Kuran kursu arabca kursu yada tefsir tercume kursu degildir.Öyle üç bes aylik egitimle Kur'an in türkçesi ögrenilmez.Bu ilme ömrünü feda etmek gerekir.

Evet Kur'an kurslari çocuklarimiza bizim ögretemedigimiz bilgileri veriyor.Namaz kilmayi,okunacak sureleri dualari ögretiyor.Yasar Nuri nin de zaten karsi çiktigi budur.
Herif istiyorki herkes Kur'an ın türkçesini ögrensin.Arapcada neymis öyle.
Arabca Kur'an, Yasar Nuriye göre Emevicilik,gericilik oluyor.Halbuki,kendiside biliyorki arabca olmayan tercümeleri hiç bir Islam alimi Kur'an diye nitelememistir.Namaz'in Farzlarindan biride Kıraatır.Eger kıraat yoksa Namaz olmaz.Kıraat sadece Kur'ani aslindan okumakla olur.

Yasar Nuri bu yazisiyla müslüman olmadigini kanitlamistir.Hakki vardir,istedigi din veya tarikata girebilir ama kendisini Islam alimi diye tanitarak münafiklik etmesin.


Kur’an kursları ile aldatma

Kur’an kursları ile aldatma
Yazımızın başlığı, bugün 52. baskısını yapan 'Allah ile Aldatma' kitabımızın Üçüncü Bölüm'ündeki başlıklardan biridir.

Yazımızın başlığı, bugün 52. baskısını yapan 'Allah ile Aldatma' kitabımızın Üçüncü Bölüm'ündeki başlıklardan biridir.

Allah ile aldatma tezgâhının Kur'an kursları yoluyla neler yaptığını anlattığımız bu başlığın yayını üzerinden üç ay geçmeden Konya'da yaşanan bir 'kaçak Kur'an kursu' faciası ile sarsıldık. 17'si çocuk 18 kişi enkaz altında can verdi.


Şimdi gelin, Allah ile aldatmanın Türkiye'de oynadığı oyunlardan sadece birisi olan 'Kur'an Kursu Aldatmacası' üzerine yeniden konuşalım.


Bugün Türkiye'de Diyanet'in şemsiyesi altında faaliyet yürüten ve Türk halkından resmî, gayrı resmî büyük meblağlarda paralar toplayan Kur'an kursu sektörü, Allah ile aldatmanın bir hizmet kurumu gibi çalışmakta, buralara devam eden çocuklara Kur'an'ın muhtevası, ilkeleri, zulme karşı çıkan, ahlakı öneren ruhu öğretilmek yerine Arap harflerinin telaffuzu öğretilmektedir. Oysa ki Kur'an kursunun anlamı ve amacı bu değildir.

Allah ile aldatmanın Kur'an kursu sektörünün ulaştığı gücü tahmin edebilmek için, kaçak açılan ve çöken bir Kur'an kursunda 18 kişinin ölmesi üzerine yayınlanan bir araştırmanın şu sonucuna bakalım:

"Ülke genelinde sadece Diyanet İşleri'nin açtığı 7 bin 36 adet Kur'an kursu var. Bin sekiz yüz on yedi Kur'an kursu da izinsiz açılmış. Kur'an kurslarına 2007-2008 eğitim-öğretim yılında, 228 bin 39'u kadın, 21 bin 934'ü erkek olmak üzere toplam 249 bin 973 öğrenci katıldı.""2007 yılı yaz Kur'an kurslarına ise 1 milyon 436 bin 168 öğrenci katıldı. Kaçak Kur'an kurslarının, yurt kisvesi altında açıldığı bildirildi." (Hürriyet, 24 Ağustos 2007)

Kur'an'ı özgün metniyle okuyup anlayacak ve bunu bir bilimsel meslek olarak yürütecek insanların eğitileceği yer Kur'an kursu değil, İmam-Hatip okulu ve ilahiyat fakültesidir. Nitekim, bizler de oralardan başlayarak yetişip İslam din ilimlerinde yetki sahibi olduk. Kur'an kursunun hedefi, çocuklara veya halka, Kur'an'ın temel mesajlarını tanıtmak ve belletmektir. Bugün bu yapılmıyor. Bunun yerine Arapçılık ve Arapçacılık eğitimi yaptırılıyor. Bunun Kur'an'la, Kur'an mesajıyla ne ilgisi vardır?

Eğer o kurslar, adlarına yakışır bir hizmet verselerdi, eğer onlar Kur’an’dan bir şeyler öğretseydi, bu ülkenin anayasal din kurumu olan Diyanet, İslam fıkhının tüm verilerini inkâr edip dine yalan söyleterek ana dilde ibadete yıllarca karşı çıkar mıydı?

Ana dilde ibadete karşı çıkan bir zihniyetin ‘Kur’an kursu’ tabelası altında öğreteceği asla Kur’an olamaz. Onlar Kur’an’dan bir şey öğretmediler; Arap alfabesindeki harflerin nasıl telaffuz edileceğini ve bir de İslam’ın Arap-Emevî ideolojisine dönüştürülmüş şekline karşı çıkanları din dışı ilan etmeyi öğrettiler. Kur’an mesajı nerede, bu öğrettikleri nerede?!

Gerçek şu ki, Allah ile aldatma operasyonunun ‘dili kutsallaştırma oyunu’ her devirde amacına varmış ve kitleler yüzyıllardır Arap harfleri telaffuzuna harcama yapmayı Kur’an’ı öğrenmek ve okumak sanmıştır. Bu aldatılan kitleler, Allah ile aldatma sektörüne ödeme yaptıkça Kur’an’dan nasipleri değil, Kur’ansızlık illetleri büyümüştür.

Arap harflerini telaffuz ettirme sektörü, Allah ile aldatmaya dayalı saltanatın en güçlü sektörlerinden biridir. Bu sektörün kitlelere bir manifesto gibi dayattığı Kur’an ve akıldışılık şu şekilde ifadeye konabilir:

Arap harflerinin telaffuzunu şöyle-böyle öğren, o öğrendiğini kullanarak Kur’an ayetlerini telaffuz etmeye gayret et, sen sevap al, ölülerin cennete gitsin. Kur’an’ın ne dediği, ne istediği seni ilgilendiriyorsa o zaman bize gel, bizi dinle. Biz sana ne diyorsak Kur’an odur, din odur. Her gün tıraş olan teneke yüzlü reformistleri dinleme, bizi dinle!”

Kur’ansızlık ve bilgisizlik dehlizlerinde çırpınan kitle bu engizisyon kalıntılarına şunu söyleyecek güce henüz ulaşamamıştır:

Reformist dediğiniz insanların yüzü, her gün tıraş olmaktan tenekeye dönmüş ama sizin yüzünüz de haram yemekten, iftira ve gıybet etmekten, şehvet, haset, riyakârlık ve kincilikten siyahlaşıp cehennem duvarına dönmüş. Alnınızda tanrısal ışık kalmamış!”

Halk, işte bunu söylediği gün, engizisyon oyunu etkisiz kalacak ve ülke ufkunda aydınlanmanın mutluluk renkleri belirecektir! Ama o gün henüz gelmiş değil! Ne yazık ki, bu gidişle geleceğe de benzemiyor.

Neden mi? Bu sorunun cevabını yarınki yazımızda irdeleyelim.


4 Yorum:

saat: 7 Ağustos 2008 14:56 , Blogger ercan dedi ki...

ya karde$im adam yalan'mi soyluyor..
kacak kuran kursu niye..? yapacaksaniz duzgun yapin, izin alin,
devlet gelsin kontrol etsin, burasi saglam yer desin, sigortasini yaptirsin, alin kuran kursunuz hayirli olsun..bu kadar..ya$ar nuri
kuran;i kerim;in arapcasina kar$i degil ki..diyorki sadece arapcasini ogrenmeyin anlaminida bilin diyor..
madem yapiyorsunuz bir i$ tam yapin..
belki bu olay kaza degildi...bazi insanlar bu kur'an kursunun izinsi acildigini biliyorlardi ve akp yonetimini karalamak icin yaptilar..e$egi bagla ondan sonra
kacarsa yine kacsin..i$ini gucunu resmi yap patlarsa insanlarin sizleri karalamasina izin vermemi$ olursunuz..

 
saat: 7 Ağustos 2008 14:57 , Blogger ercan dedi ki...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

 
saat: 13 Ağustos 2008 07:27 , Anonymous Adsız dedi ki...

Malesef Yasar Nuri Kur'an ın arapcasına karsıdır.Yazısı gayet net ve açık.Hatta Ekrem Dumanlı da Milli Gazete bunu dogrulayacak bir makale yazmış.

Kursun kaçaklıgına gelince:Elbette Müslüman bir ülkede Kur'an okumayı kaçak hale getiren sisteme isyan etmek gerekir.Lakin okul kaçak degil yasal bir yurttur.Kuran okutuldugu için kaza oldu havası verildigi için kabul edilmez bir tavırdır.

 
saat: 13 Ağustos 2008 10:52 , Blogger ercan dedi ki...

ya$ar nuri'nin kendisiyle konu$ana dek..asla onun hakkinda karar vermem....zamanimiz..puslu zaman...
ortada bir mahkum varsa..mahkumunda konu$maya hakki var....ya$ar nuri;ye sorun...namazda okudugu ayetleri turkcemi ..kurancami..okuyor..

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa