3.01.2009

Hürriyetin islam düsmanligi

Kombi faciasi.

Olay acidir.

Sayilar üzerinden yorum yapmak muhakak ki ahlaki degildir fakat.

7 Gencimiz malesef ihmallik (kendi ihmalleri) yüzünden ölmüsler.Demekki ömürleri o kadarmis.Rahmet dilemekten baska bir sey diyemeyiz artik.

Amma lakin.Türkiyede hergün kazadan ihmallikten yüzlerce insan ölüyor.Geçenlerde bir trafik kazasinda yine bir araba dolusu genç ölümcül trafik kazasindan gitti.

Nerdeyese alistik bu gibi olaylara.

Burada dikkatimi çeken Hürriyet Gazetesinin devamli olarak diskoteklerde,gece kuluplerinde,eglence yerlerinde ölen insanlarla çok ilgilenmesi.
Geçenlerde disko isletmecisi 24 yasindaki bir gencin öldürülmesini günlerce yazdi.
Annesini kesen kizin hikayesini,yine günlerce yazdi.Hemde genç kizi sempatik dercesine yükselterek.Bu olaylara baktigimda şu sonuca variyorum:Hürriyet nerede türk insaninin yasam tarzina uymayan bir olay olsa hep ballandira ballandira milletin beynine kazimaya çailsiyor.

Bu kombi olayinda yine ayni sey.Halbuki olay basit:Hatali bir tesisat ölüme sebep olmus.

Simdi sirayla bir bakarsak.
Soba ölüme sebep oldu.Halbuki yalan soba kömür yok ortada.
EGO memurlari görevlerini yapmadi.Yani adamlar binada bulunan bütün dairelerin kapisini çalip açilmazsa zorla kirsinlarmis.Yani akla,sagduyuya ve yasalara aykiri bir iş.

Bugünkü haberlerindede dogalgaz müdürüne saldiriyor Hürriyet.
Dogalgaf müdürü diye verdigi mansette


Manşetteki resime bakildiginda haberin alayli bir sekilde verildigi bellide ne ile alay ettiklerini iç sayfada farkediyorsunuz.
Anliyacaginiz müdür bey Cuma ya gidecekmis de sorularin kisa kesilmesini istemis.Vede hürriyet muhabiri bununla alay ediyor.
Evet müdür bey sayin muhabirimizin sorularini cevaplamak yerine cuma namzina gitmesini hayretle karsilamis.
Burada o muhabire birsey demeyi bile gerek görmüyorum.Sadece bu olay Amet Necdet Sezer'in Abdullah Gül'ü(o zman disisleri bakani) 'iftar vakti yaklasiyor acele etsek' dediginde,kinayeli ve alayli bir sekilde ,iftar kaçmiyorya iftarida sonra yaparsiniz gibi sözler söyleyerek neredeyse azarladigini hatirlatti bana.
Tabi hergün milletin dinine inançlarina saldiran bu ateistlerden daha ne beklenirki.
Simdi dönelim tekrar haberimize.
Evet 7 genç oldü acidir.Malesef.Fakat yapacak birsey yok.
Hürriyet 3 gündür isitip isitip veriyor haberi.Hergün yeni bir suçlu bularak.

Fakat 8 gündür Gazzede yapilan katliami,5 yüze yakin sehidin akan kanini,2 bine yakin yaraliyi,harabeye dönmüs,çöken binalarin altindan çikan cesetleri nasilsa görmüyor ve üstelik utanmadan sikilmadan "filistin lideri 4 karisi ve 2 çocuguyla bombalandi" diye haber yapip terörist yahudi devletine arka çikiyor.

Evet bütün bnlari uç uca koydugunuzda basta Hürriyet Aydin Dogan gazete ve televizyonlari her seferinde müslümanlara saldirmayi onlarin inançlarini alay konusu yapmayi ve okurlarina küfre varan yorum yapmalarina müsade etmeyi kendilerine bir tüzük bir kural edinmisler.
Öte yandan islamin yasak ettigi içki alemleri sonucu,yasak iliski sonucu, gayri ahlaki islerde çikan hazin olaylari gayet duygusal bir sekilde millete sunuyor.

özetlersek,eger ölen haksizliga ugrayan,iskence gören müslümansa bir kilifina uydurup "eh olacagi oydu" seklinde haber yapiyor.
Yok eger olaylarla ilgili kisiler islami yaşamdan uzak kişilerse olayi gayet duygusal,romantik bir hiyaye dönüstürerek sunuyor.

Böyle bir gezeteyide yüzbinlece "ben müslümanim" diyen insanalr alip okuyor.

Uyan ey müslüman senin paranla sana kursun sikiyorlar haberin yok.
Senin verdigin parayla Gazzede sehit olan dindasina, oh oldu dercesine, " 4 karisi ve bir çocuguyla bombalandi" diye haber veriyor.


Powered by ScribeFire.

2 Yorum:

saat: 15 Ocak 2009 00:27 , Anonymous Adsız dedi ki...

Turkiyede islam dusmanligi sozkonusu degil sadece dinci korkusu var. Cunku bu ulke tarihinde dincilerden cektigi kadar kimseden cekmedi. Dinciler hicbirzaman ingilizlerle, yabancilarla isbirligi yapmaktan cekinmediler. Onlar turkcu degildir cunku turkculuk ataturkculuktur ve ataturkculuk laiklikdir. Obur blogunda tokat gibi cevap yazmissin ama aslinda akpyi bulundugu yere getiren yine buyuk abiler. bugun islam hristiyanlarin elinde muslumanlari oynatmak icin bi arac olmus. taliban abd eseri, el kaide abd eseri, filistin abd eseri, seriat kanunlarini ingilizler yazdi. bu ulke guc bela kendisinden kat kat guclu dusmanla savasirken iceriden de bu dinci tarikatci vatan hainleri ile savasti, neden ingiliz ve fransiz isbirlikcilerinin yuzunden. neden, cunku onlar ingiliz eli ile kurulmus bir seriat duzenine raziydi. bu islama da zarar. Turkiye en laik islam ulkesi, bak bakalim seriat ulkelerinde herkes dine kufur ediyor zorlamalar yuzunden hayatlarindan bikkinlik gelmis. bir de gunumuzun dunya capindaki islam alimlerine, tasavvuf yazarlarina, fikih uzmanlarina bakalim. hepsi turkiyeden cikmis, neden zorlamanin oldugu yerde dine ilgi ve alaka biter. bugun butun batinin once kendi elleri ile duzenleyip sonra ispatlamaya calistigi, islam bir kusurdur, islam toplumlari gelisemez, insanca yasayamaz tezlerinin tek antitezi turkiyedir. islamin onurunu kurtaran tek demokratik ulke. simdi bu duzeni yine seyh sait zihniyetindekiler degistirmek istiyor. islamcilar ve islam dusmanlari yine el ele vermis turkiyenin basina corap oruyorlar. Sen de onlarin ekmegine yag suruyorsun.

 
saat: 2 Eylül 2009 20:36 , Anonymous Adsız dedi ki...

:d Türkiyede dinci ile islamciligi sanki farkli algiymis gibi gösterenler var. Isine geldilermi islami isine gelmedilermi dinci diyen bir grup var. Islamiyeti kendilerine uyduranlar var. Yapmaya bilirsiniz kurallarini uygulamayabilirsiniz. Ama uyanlara mani vede engel olmaniz insan haklarina onlardan cok sizin uymadiginizi gösterir. Her türlü artniyetli insanlar dini kullandigi gibi Atatürkcülügüde kullandi bu ülkede cagdaslik propagandasini kullandi. bakiniz 28. Subat alkol muptelasi ali kalkanci ve telekiz fadime sahin olayi hangi tarikatin eseri hangi ic güclerin kirli pazarligiydi. Neden tezgahlandi böyle bir senaryo. Dini kötülediginizde kimler kazanmis oluyor. En cok yakindiginiz insanlar degil mi ?

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa