11.08.2009

Mevziden her kim ayrılırsa, idam edileceğini kat’i surette ihtar eylerim

Süphelenmek,herseyi sorgulamak insanlara has bir haslettir.Hayvanlarda bu duygu yoktur,onlar sorgulamaz.Eger bir koyun bir uçurumdan atlar ve ölürse sürüdeki diger koyunlarin hepside aynisini yapar.Nitekim bundan birkaç ay önce böyle bir olay meydana geldi zannederim Kars civarinda.Sürünün tamami uçurumdan atlayarak ölmüsler.
Insanlar bir eylemi yapmadan hesap eder,eylemin iyi,kötü yanlarini karsilastirir hangisi daha karli ise onu yapar.Heleki askeri harekatlar o isin ehli olan komutanlar trafindan enine boyuna ölçülür ve en az zaiyat veren çözüm uygulanir.Ne yazikki bazi istisnalarda oluyor.Maddi ve manevi hasarin ne oldugunua bakmaksizin dir ideoloji ugruna insanlar körü körüne ölüme sürüklenebiliniyor.Bu kör ideolojinin emsallerini Amerik/Japonya savaslarinda görüldü.Ilk olarak kamikaz kelimesini dünya bu savasta duymus oldu.Çünkü bu savasta japon askerleri kendilerini bomba olarak kullandilar.Vatan ugruna,kahramanlik ugruna..Ama yillar sonra Japon halki bunu yanlis oldugunu anladi.

Ne yazikki biz millet olarak halen ölülerimizle övünüyoruz.Vah,tüh keske olmasaydi diyen neredeyse yok gibi.Ne kadar ölü o kadar kahramanlik.Yürekler acisi bir anlayis.

Bugünkü Milliyet de bir haber okudum:
ÇANAKKALE Savaşları sırasında 27'nci Alay Komutanı Yarbay Şefik Aker’in, 25 Nisan 1915 Anzak çıkartmasından 3 gün sonra, durumun en kritik olduğu bir anda cephedeki bölüklerden birinden gelen ‘geri çekilme’ isteğine karşı verdiği sert emir, 94 yıl sonra gün yüzüne çıktı. Yarbay Aker'in, geri çekilmeyi teklif eden bölük komutanına gönderdiği, “Mevziinizi muhafaza edeceksiniz. İcap ederse hepiniz orada gömüleceksiniz. Oradan her kim ayrılırsa idam edileceğini kat’i surette ihtar eylerim” emrini içeren 94 yıllık mektup, Çanakkale’deki özel bir müzede sergilenecek.

“Mevziinizi muhafaza edeceksiniz. İcap ederse hepiniz orada gömüleceksiniz." demis ve aksini yapani idam edecegini söylemis.
Peki türk'ün kahramanligi nerde?
Demekki asker kahramanliktan degil mecburen savasmis.Zaten öyle veya böyle ölecek.Napoleon,Cengiz Han,Hitler ve nice despot diktatörler ayni yöntemi kullandilar.
Eh nasil olsa ölen kendileri degil.Bir asker ölür yerine baskasi geçer.
Esas kahramanlik,gerçek deha topyekün ölüm pahasina degil az miktarda zaiyat vererek savasi kazanmaktir.

Bu çanakkale savasi etrafinda dolasan hurafeler beni isyan ettiriyor.
Birileri yok efendim yesil sariklilardan,diger türk askerinin kahramanligindan dem vuruyor.Her iki kesimde bu savasin kutsal,gerekli,kaçinilmaz oldugunu anlatiyor ve onunla övünüyor.
Bir Allah'in kulu da çikip yahu biz bu svasi yapmasak olmazmiydi,bu bize ne kazandirdi demiyor.250 bin vatan evladini almanlarin selameti için yok etmenin neresi kahramanlik.Bana göre bu savas tarimizin büyük cinyaetleri arasinda yargilanmali.Tek kursun atmadan sogukta donan 90bin evladimiz da ayni caniler trafindan telef edilmedimi?.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa