29.11.2009

Emekliler cenneti Türkiye

Geçen senelerde Cumhuriyet mitingleri yapilirken kürsüde konusan bir moruk kadin dikkatimi çekmisti.Ayen şöyle diyordu :"Sen ki Atam... Can çekişen bir hastaya şifa vermek üzere Allah tarafından görevlendirilmiş bir elçi, bir adı konmamış peygambersin... Sen, sarı saçlım, mavi gözlüm, neredesin?"

Kimmiş bu sapik kadin diye ararken Angin Ardiç'in yazisina rastladim

Kim oldugunu bilecek halim yok tabiki.Bilmem de lazim degil.Google dan arastirinca biografisi çikti ortaya.Emekli albay Senay Günay tayyare kullanan ilk türk kadiniymis.Ikincisi de Sabiha Gökcenmis.
1938 de dogan Senay Günay 1980 de emekli olmus 42 yasinda.Yil 2008.Bu kadin Tam 28 yildir halkin parasiyla zikkimlanan bu kadin halkin seçtigi Cumhurbaskani'na karsi miting yapiyor.

Düsünebiliyormususnuz 23 yil görev yapmis ve 28 yildir da oturdugu yerden maas aliyor.Bu asker emeklileri genelde en az 80 yasini devirdiklerini varsayarsak 20 yil çalisip 40 yil maas almis olacak.Böyle bir ülkenin kalkinmasi mümkün degil.Türkiye adeta tembeller ülkesi.Yoksa o cumhuriyet mitinglerindeki yüzbinlerce insanin hafta ortasinda,çalisma saatinda sokaklara nasil dökülmebildigini anlatmak imkansiz.Avrupa ülkelerinde böyle kitlesel bir eylem ancak isçi senkalari yapabilir.Günler önce ilan edilir, o gün kimse ise gitmez.Grev yapilir.Isçilerin yövmiyesinide sendika öder.Ama cumhuriyet mitinglerinde isçi yoktu.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa