22.09.2007

Asıl baskıcı azgın azınlık



23.09.2007

Asıl baskıcı azgın azınlık



Mahalle baskısı palavraları esas baskıcının bu ülkenin kaynaklarını gasbetmeye alışmış azgın azınlık olduğu gerçeğini örtemeyecek.
Yeni anayasada başörtüsü yasağının kaldırılmasını istemeyen yasakçı çevreler, Prof. Şerif Mardin’in “mahalle baskısı” kavramına can simidi gibi sarıldılar.
Başörtüsü serbest bırakılırsa herkesin mahalle baskısı ile örtünmek zorunda kalacağını iddia eden özgürlük karşıtı çevreler inançlı kesimlere uyguladıkları baskıları unutmuş görünüyorlar.
İŞTE ASIL BASKICILAR
28 Şubat süreci ile birlikte bürokratik eliti arkasına alarak inançlı kesimlere savaş açan çevreler, iktidarlarının elden gitmesi ile mağdur rolü oynamaya başladılar. Yıllardır dindar insanlara her türlü baskıyı reva görenler şimdi korunaklı lüks villalarından, hiç yaşamadıkları mahalle ortamında başı açık insanların baskı göreceklerini iddia ediyorlar.
CUMHURBAŞKANI BİLE ÖTEKİ MAHALLE BASKISI ALTINDA
Türkiye’nin en tepesinde yer alan Cumhurbaşkanı oligarşik baskı yüzünden eşiyle birlikte protokollere çıkamıyor. Başkomutana bağlı bir tuğgeneral protokolü terk ederek Cumhurbaşkanına saygısızlığa varan davranışlarda bulundu.
BAŞBAKAN DA MAĞDUR
Türkiye’de yürütmenin başında olan başbakan bile kendi idaresi altındaki okullarda çocuklarını okutamadığı için yurtdışına göndermek zorunda kaldı. Başbakan eşiyle birlikte orduevlerine ve resmi törenlere davet edilmedi.
MİLLETVEKİLİNİ MECLİS’TEN KOVDULAR
Halkın oyları ile milletvekili seçilen Merve Kavakçı sırf başörtülü olduğu için mecliste yemin etmesine izin verilmedi ve siyasi linçe maruz kaldı. Eşi başörtülü milletvekillerine vebalı muamelesi yapıldı.
PARTİ KAPATTILAR
Siyasi partiler sırf İslâmi değerlere önem verdikleri ve başörtüsüne özgürlük istedikleri için kapatıldı.
KIŞLA MAHALLESİ DOKUNULMAZ
İnançlı ya da eşleri örtülü subaylar vatan haini muamelesi görerek ordudan uzaklaştırıldı ve adil yargılanma hakları ellerinden alındı. Asker çocuklarını ziyaret etmek isteyen anneler başörtülü oldukları için kışlalara sokulmadı.
EN YOBAZ MAHALLE YÖK
Başörtülü oldukları için binlerce kız öğrenci üniversitelerden kovuldu. Dindar öğretim görevlileri sürüldü ya da üniversitelerden uzaklaştırıldı. İkna odaları adı altında baskı odaları kurularak öğrencilere “ya açılır ya da okuyamazsınız” çağrıları yapıldı.
VURUN İMAM HATİPLİLERE
İmam Hatiplilere katsayı uygulaması getirilerek üniversiteye gitmelerinin önü kesildi. Binlerce kız öğrenci dinini öğrenmek için geldiği okulda, dininin emri olmasına rağmen başörtüsüyle okuyamadi.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa