29.10.2007

balolarla kutlanan bir Cumhuriyet

Ata'sına sarılan, 7 düvele ders veren bir millet, balolarla kutlanan bir Cumhuriyet

Binbir zorlukla kurduk

ULU Önder'in emri 'ileri'yi her alanda uygulayan Türk Milleti, yoktan var ettiği Cumhuriyet'i 84 yıldır göz bebeği gibi korudu. Binbir zorluk, acı yerini kalkınmaya, refaha bıraktı.

Çağdaşlaştık, büyüdük

ATATÜRK'ÜN başlattığı çağdaş adımlar, genç Türkiye Cumhuriyeti'ni bölgesinde lider, dünyada sözü geçer hale getirdi. Kılık, kıyafet modernleşti, ekonomi, 'altın' çağına erişti.




BUGÜN NE OLDU?

84 yıllık kin, ülkeyi kuşattı, kalleşlerle saldırdı, Cumhuriyet baloları unutuldu

Milli birliğimiz tehdit altında

İŞGALCİ kafa-hain işbirliği sahneye çıktı. İçten-dıştan kuşatma altına alındık. Çağdaş Türkiye hedefi rota değiştirdi. Dilimiz, kimliğimiz, birliğimiz tehlikede.

Cumhuriyet’e buruk bir kutlama

YILLARCA dosta güven, düşmana korku veren Cumhuriyet’in bayramını bugün buruk kutluyoruz. Öyle ki Çankaya balolarını bile arar hale geldik.


tercuman 29.10.2007

Evete yukaridaki haber-yorum tercüman gazetesinden.

"Binbir zorlukla kurduk":

Evet dogru, cumhuriyeti kurmak o kadarda kolay olmadi.Inançli türk halki özgürlügü için savasti.Binlerce sehit verdi.Fakat ne yazikki sehitlerimizin üzerindeki kan daha kurumamistiki iste yukarida gördügünüz tablo ortaya çikti.Balolar,danslar rakili eglenceler.Bu arada yoksul fakir anadolu halki aç yatiyordu çunku elinde avucunda ne varsa askere vermisti.Yorgansiz uyuyordu çunku yorganini askere vermisti.Turk milleti varsin ehli iman kurtulsunda ben herseye raziyim diyerek hiç bir fedakarliktan kaçmamisti.

Ne aci bir durum.Bir yandan vatan için evladini veren ana babalarin feryadi sürerken çankayada çanlar çaliyor balolar yapiliyor.Iste bu sizin kurdugunuz cumhuriyet.

"Çağdaşlaştık, büyüdük:"

Soyunduk,mini etek giydik,sapka giydik ölülerimizi dua ile degil Mozart'in müzigiyle ugurladik.Iste bu cumhuriyetin çagdasligi.

Daha 1970 lerde bizim köyde ne su ne elektrik,nede yol vardi.Köyün ilk traktörü gelmisti oda merhum Menderes zamanindan kalma.Ayni yillarda sovyet rejimini andiran karneler digitiliyordu.Bütün bunlar cumhuriyetin 50.yilinda.Ayni yillarda daha 15 sene evvel yerle bir olan Fransa,Almanya,Belçika gibi avrupa ülkelerine köle gibi çalasimaya geldi türk milleti.

Halbuki biz savassiz 50 yil geçirmemize ragmen bir adim ileri gidemedik.Varimizi yogumuzu heykellere tas yiginlarina yatirdik ve sonrada karsisina geçip saygi durusu yaptik.Cocuklarimiza tarih yerine nutuk,ilim yerine 10. yil marsi ögrettik.

"Milli birliğimiz tehdit altında:"

Ne zaman milli birlik olustu ki tehdit altinda olsun? Cumhuriyetin kuruculari milli varligimizi tarumar etti.Ata yadigari ne varsa silip attilar.Milli birlik milli degerler üzerine kurulur.Sifirdan insa edilen yapay bir ulusun ne gibi degerleri olur acaba.

Cumhuriyet yöneticileri yillar boyu halkimizi ecdadidan koparmak için ugrasti.Gaye ana babasinin dilini anlamayan bir nesil yetistirmek.Halkin vergileri sadece bu devrimleri yerlestirmek için harcandi.

"YILLARCA dosta güven, düşmana korku veren Cumhuriyet":

Kime korku vermisiz acaba ? Ne ile ?Vapurlar dolusu incir,üzüm satarak aldigimiz hurda Amerikan silahlariylami.Her çesit teknoloji ürünlerini yabanci devletten alan bir ülke kime korku verebilir.

Türkiye daha yeni yeni dünya devletleri arasina girmeye basliyor. Türkiye bir Kibris harekati yaptida yillarca ekonomisi dogrulamadi.Sebep ?

84 yıllık kin, ülkeyi kuşattı, kalleşlerle saldırdı, Cumhuriyet baloları unutuldu
Esas kin ve nefretin tohumlari cumhuriyetle atildi.
Sen sapka giymiyorsun diye adam asan bir rejime karsi halkin tavri ne olur diye hiç düsündümü acaba gazetecimiz ?




0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa