29.10.2007

Kutlamalarda türban krizi

Kutlamalarda türban krizi
Kocaeli�deki 29 Ekim kutlamalarında türban krizi...

Körfez İlçesi'ndeki törende türban krizi

AKP milletvekili türbanlı eşiyle katılınca, asker töreni terketti

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına türbanlı eşiyle gelen AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, protokolün ön sırasına eşini de oturttu. Bunun üzerine Garnizon Komutan Vekili Hava Yarbay Vedat Göger, diğer askerlerle birlikte töreni terketti. Milletvekili Baştopçu, halka açık bir bayrama eşiyle gidemeyeceğine ilişkin bir kural olmadığını, ayrıca Kaymakamlıktan da kendisine resepsiyon için `Eşli' davetiye gönderildiğini söylerken, Körfez Kaymakamı Erol Türkmen, "Biz görevimiz gereği milletvekiline `Eşiniz türbanlı giremezsiniz' diyemeyiz" dedi.

Körfez İlçesi'nde Alparslan Türkeş Stadı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında, AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, türbanlı eşi Hale Baştopçu ile birlikte protokolun en ön sırasına oturdu. Bu sırada Kaymakam Erol Türkmen, Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Hava Radar Mevzii ve Körfez İlçe Garnizon Komutan Vekili Hava Radar Yarbay Vedat Göger tribünden inerek halkın bayramını kutladı.

Kutlamaların ardından protokol tribününe dönen Yarbay Vedat Göger, milletvekili Muzaffer Baştopçu'nun türbanlı eşinin ön sırada oturmaya devam ettiğini görünce yerine oturmadan, diğer subay ve astsubaylara baktıktan sonra tribünden indi. Diğer askerler de yerlerinden kalkarak hep birlikte stadyumu terketti. Komutan ve askerler standyumdan ayrılırken, protokol tribününde buz gibi bir hava esti.

DAVETİYE AKŞAMKİ RESEPSİYON İÇİN

Haberin gazetelerin internet sayfalarında yer almasının ardından, milletvekili Muzaffer Baştopçu'nun oğlu Mehmet Emin Baştopçu, babasına Kaymakamlıktan eşli davetiye gönderildiğini belirterek, bu davetiyeyi DHA'ya faksladı. Ancak bu davetiyenin akşam verilecek resepsiyonun davetiyesi olduğu anlaşıldı.

İlçe Kaymakamı Erol Türkmen de davetiyenin resepsiyon davetiyesi olduğunu belirterek, "Biz resmi görevliler dışında kimseye bayram kutlamaları için davetiye göndermedik. Sayın milletvekili eşiyle birlikte geldiler. Kendileri milletvekili olduğu için görevimiz gereği `Siz protokol tribününe giremezsiniz' diyemezdik. Gönderdiğimiz resepsiyon davetiyelerinin hiçbirinde de `eşli' ve `eşsiz' diye ayırım yapmadık. İsteyen getirir, isteyen getirmez" dedi.

`HALKA AÇIK BAYRAMA EŞİMLE GİDERİM'

Bu gelişmeler üzerine AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu da DHA muhabirini arayarak, olayın saptırıldığını iddia etti. Baştopçu, protokol tribününe oturmalarının ardından yanlarına Garnizon Komutanı'nın geldiğini, bayramlarını tebrik için el sıkışıldığını belirterek şunları söyledi:

"Garnizon komutanı daha sonra halkın bayramını kutlamak için Kaymakam ve Belediye Başkanı ile birlikte protokol tribününden aşağı indi. Halkın bayramını kutladıktan sonra, Kaymakam ile birşeyler konuştu. Ne konuştuklarını bilmiyorum. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmasını beklemeden diğer askerlerle birlikte toplu halde tören alanından ayrıldı. Belki işi vardır. Bilmiyorum. Bana Kaykamaklıktan da akşamki resepsiyon için eşli davetiye gönderildi. Cumhuriyet Bayramı kutlaması da halka açık bir bayram kutlamasıdır. Eşim türbanlı diye oraya gidemeyeceğim diye bir kural yok. Halka açık bayrama eşimle giderim."

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa