5.09.2008

Militarist faşist medya

Bugünkü milliyet'in haberi

Başbuğ'un Van'da duygusal anları...

DHA

Diyarbakır'dan sonra Van'ı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, yoğun ilgi üzerine aracından indi. Başbuğ, "İşte bu ya! Erzurumlusu, Vanlısı, Karslısı... Bizim insanımız işte bu. Teröre geçit vermeyelim, tamam mı hemşehrim" diyerek vatandaşlarla sohbet etti.

Bu haber Türkiyede yaşayanlar için belkide siradan bir haber,alistiklari bir durum. Magazin bari gazeteler mankenlerin,dizi kahramanlarinin "peuple" lerin arasinda türk generalleri,onlarin günlük hayatini yazmayi bir marifet saniyor.

Fakat Türkiye disinda herhangi bir gazetede bir generalin fotografini görmek,yada televizyonda izlemek insanlarin hayalinden bile geçmez.

Neden her gazetede (sagci,solcu,muhafazakar) mutlaka bir asker haberi yayinlanir ?
35 yildir Fransada yasiyorum ve Genelkurmay baskanini tanimiyorum.Hiçkimsede yüzünü birkez görmüs degil.Adini da bilmeyiz.Ama Türkiyede Cumhurbaskanindan çok onun emrinde bir memur olan generallerden bahsedilir.
Hatta baskomutan makaminda olan Cumhurbaskanina bile bir general kafa tutabiliyor.Bizim militaris gazetelerde bunu gayet normal hatta takdire deger bir tavir gibi yayinliyor.70 milyondan çit yok.

Türkiye medyasi gerçekten faşizan,militarist (ergenekoncu) guruplarin eline geçmis durumda.
Bu medya ile Türkiye ne demokrasiye geçebilir nede gerçekten insan haklarina saygili bir politikaya sahip olabilir.
Zira asker ne kadar iyi niyetli olursa olsun asker askerdir.Asker her yerde tehlike görür,her zaman tetikte ates açmaya hazir durumdadir.Askerin bu tavri sadece Türkiyeye has degil bütün milletlerde böyledir.Ancak baska milletlerde askerin savaşci ruhunu kanalize eden siyasi yönetimler vardir.Asker seçilmis siyasilerden emir alir ve devletin çikarlari gerektiginde meşru hükümetin karariyla harekete geçer.Sivil yöneticilerden herhangi bir talep gelmeden asker kendi basina hareket edemez.
Eger bir ülkede bir komutan demeçler veriyor,devletin politikasini elestirebiliyorsa o ülkede demokrasi degil militarist bir yönetim var demektir.

Malesef Türkiye hala 1980 darbesinin yerlestirdigi derin devlet tarafindan yönetiliyor ve bu sistem devam ettigi müddetce AB ye falan girmek biraz hayalperestlikten öte gidemez.
Hatta soykirimla cezalandirilan Sirbistan, kendi ergenekoncularini tasfiye ederek Türkiyeden çook daha önce AB ye girecektir.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa