11.03.2009

HENÜZ 10 AYLIK AMA İŞÇİ

KILIÇDAROĞLU NE KADAR DÜRÜST?
Ama, bana göre;
Bay Kılıçdaroğlu, pompalandığı ve şişirildiği kadar “dürüst” değil!..
Hayır, Bay Kılıçdaroğlu’nun “SSK Genel Müdürlüğü” dönemlerine kadar gidip, “hükümlü çalıştırma” kontenjanına, genellikle “PKK’lıları veya solcu militanları” doldurduğunu hatırlatacak değilim!..
Çok yazdığım için, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem’in, henüz 14 yaşında, yani “ortaokul 3. sınıfta öğrenci” iken, yani “her gün okula gidiyor”ken, aynı zamanda Ekinciler Holding adlı bir firmada “işçi” olarak çalıştığını; yani hem “öğrenci” ve hem de “işçi” olup, “sigortalı” gösterildiğini, böylece “erken emeklilik” imkanından yararlanacağını da yazacak değilim!..
Belki yazmak gerekir ama;
“Kılıçdaroğlu’nun ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu”nun; İzmit’te yöneticisi olduğu “kooperatif”te “zimmetine para geçirmek”ten ve aynı kooperatifte “kaçak su kullanmak”tan sanık olduğunu da yazacak değilim!..
Ama, şunu yazmak durumundayım:
Bu Kılıçdaroğlu mu dürüst?..
Bütün bu “şaibeli” durumlar karşısında susan, kılını kıpırdatmayan bir adam “dürüst” olacaksa, başkalarında “leke” aramasına, onlara “çamur” atmasına ne lüzum var ki?!?..
Madem önemli olan “dürüstlük”tür, Meclis’teki 550 milletvekilinin tamamı, “en az Kılıçdaroğlu kadar” dürüsttür!..
Hatta, birçokları Kılıçdaroğlu’ndan da dürüsttür!..
Çünkü onların, en azından “erken emeklilikten yararlanacak oğul”ları, “zimmetine para geçirmek” ve “kooperatif için kaçak su kullanmak”la suçlanan bir “ikiz kardeş”leri yoktur!..





HENÜZ 10 AYLIK AMA İŞÇİ!

Ve tabiî, yine “erken emekli olsun” diye “10 aylıkken sigortalı” gösterilen bir “torun”ları da yoktur!..
Efendim, bugünkü “sürmanşet”imizde de okuyacağınız gibi; “Kemal Kılıçdaroğlu uzmanı” olan muhabirimiz Hüseyin Kulaoğlu’nun kaleminden “torun” olayı şöyle:
“Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yaşayan büyük kızı Azime Aslı Kılıçdaroğlu Nadir’in çocuğu Duru Nadir’in SGK kayıtlarında henüz 10 aylıkken bir firmada 2 gün çalıştığı ve 40 TL para kazandığı görülüyor.
İzmir Konak’ta 4 Haziran 2007 Pazartesi günü doğan Kemal Kılıçdaroğlu’nun torunu Duru Nadir’in, henüz 10 aylık bir bebekken SGK kayıtlarında 29 Nisan 2008 Salı günü bir şirkette işe girerek çalıştığı görülüyor. 30 Nisan Çarşamba günü de olmak üzere 2 gün çalışan torun Nadir, bu çalışmanın bedeli olarak 40 TL para kazanıyor.
10 aylık Duru Nadir’in bu yaşında 40 TL kazanması şaşırtıcı bulundu. Duru bebeğin sigorta girişinin 30 Nisan 2008’de yürürlüğe giren yeni SGK yasasından sadece 1 gün önce yapılması dikkat çekti.”
Bir not daha:
“10 aylık torun” SGK’lı olarak “sadece bir gün” çalışıp “erken emeklilik hakkı” kazandığının ertesi günü “işten çıkarılmış”(!) iyi mi?!?..
Demek oluyor ki; “Kılıçdaroğlu ailesi”nin bütün fertleri “uyanık” insanlardır!.. O kadar “uyanık”lar ki; “kar”da yürüyüp, “iz” belli etmiyorlar!.. “Saman altından su yürütüyorlar” ama kimse görmüyor!..
Baksanıza;
Bay Kılıçdaroğlu’na, “mahkûm kadrosunda çalıştırılan PKK’lıları” soran yok!..
“İkiz Kılıçdaroğlu” deseniz, “zimmet” ve “su hırsızlığı” işinden paçayı kurtarmış!..
Oğul Kerem bey evlâdımız ise; her ne hikmettir ki; “çocukken çalışmaya”(!) pek bi meraklı imiş ama, “kocaman adam” olduğu halde, bir işte çalışmıyor, dolayısıyla hâlâ “baba parası” yemekle meşgul!..
Hem, niye çalışsın ki; nasıl olsa, henüz 14 yaşında iken “erken emekliliği” hak etti!..
Torun Duru Nadir’e gelince... Kerata hepsinden de “uyanık” çıktı!.. Şu hale bakın; “dayı”sı Kerem 14 yaşında “çalışmaya”(!) başlarken, o “henüz 10 aylık”ken “iş hayatı”na (!) atılmış!..
Sizin anlayacağınız;
Henüz “Dede” veya “Baba” demeye başlamadan, Napolyon gibi “Parra!.. Parra!.. Parra!” demeye başlamış ki; “10 aylık”ken bunu yapan bir bebek, “10 yaşına” geldiğinde Allah bilir neler yapar!?!..

TÜRKİYE’NİN EN UYANIK 76 BEBEĞİ!
Daha şimdiden “Türkiye’nin uyanık 76 bebeği” arasına girdi ya, büyüdüğünde “CHP’nin başına” lider bile olur!..
Madem söyledim; şu “76 uyanık bebek” konusunu biraz açayım: Efendim; “erken emekli olsun, yüksek maaş alsın, emeklilik sonrası da çalışabilsin” diyerek, Sosyal Güvenlik Reformu’ndan önce, yani 1 Ağustos 2008’den önce, Türkiye genelinde “çalışmaya” (!) başlatılan bebeklerin sayısı 76 imiş!..
Evet evet, “Sıfır-Beş yaş arası” olup da “sigortalı” yaptırılan çocukların sayısı 76 imiş!.. O dönemde; “reformdan etkilenmesin” denilerek sigortalı yaptırılan, “76 bebek, 40 bin çocuk” varmış, iyi mi?..
Herhalde söylemeye gerek yok; “Dürüst”(!) Kemal Kılıçdaroğlu’nun torunu Duru da, işte bu “76 bebek” arasındadır!..
Dedim ya; bu “Kılıçdaroğlu ailesi”nin bütün fertleri “uyanık” olmalı!.. O kadar “uyanık”lar ki; torun, henüz “10 aylık” iken “1 gün” çalışıyor ve böylece “bütün hayatını” kurtarıyor!..
“Dürüst”(!)lüğün bu kadarına da pes!..


Hasan Karakaya - Vakit





Powered by ScribeFire.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa