12.03.2009

Sigortali torun savunmasi

10 aylık torununa sigorta yapılmasını böyle açıkladı: Etik değil ama torunumu sevmekten vazgeçmem

12/03/2009

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, torunun 30 Nisan 2008 tarihinde yürürlüğe giren yeni SGK kanunundan bir gün önce sigortalanmış olmasını etik bulmadığını söyledi. Yapılanın yanlış olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ancak bu durum benim torunumu sevme hakkımı elimden alamaz" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlundan sonra torunun da erken emekli olması için yeni SGK Kanunu'ndan önce sigorta yapıldığı ortaya çıktı. Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çalışma Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı yaptığı sırada 14 yaşındaki ortaokul öğrecisi oğlu Kerem'i sigortalattırdığı ortaya çıkmıştı. Kılıçdaoğlu'nun kızı Azime Aslı Nadir'den olan ve şu an 1,5 yaşında olan torunu Duru Nadir'in de 29 Nisan 2008'de 10 aylıkken bir firmada 2 gün çalışmış gibi gösterildiği ve sigorta girişinin yapıldığı belirlendi.

Bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ziyareti sırasında torunu ile ilgili sorulara muhatap olan Kılıçdaroğlu, "Yapılanı etik olarak doğru bulmuyorum. Ben İstanbullulara her zaman doğru söyleceğime dair söz verdim. Yapılan yanlış. Ancak bu benim torunumu sevme hakkı elimden alamaz" dedi

İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti'ne hazır olup olmadığı ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Kütür Başkenti Kurulu'nun iyi yönetilmediğini belirtti. Yönetim biçimini eleştiren Kılıçdaroğlu "Burada en büyük kararlılık Kadir Topbaş'a düşüyor. Şu ana kadar hangi kent Avrupa Kültür Başkenti seçilmiş ise orada karar mekanizmasının başında o kentin belediye başkanı vardır. İstanbul kültür başkenti ise neden Ankara'dan yöneteliyor? Bu soruyu sormamız lazım. Ankara'nın bırakması lazım İstanbul kendisini yönetebilir. İstanbul'da Kadir Topbaş bu yönetimin başında olması lazım. Genel sekreteri kendisi atayabilir. Kadir Topbaş'a bu uyarıya yapmak istiyorum." dedi.

TİM'de katılımcılara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlatan Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat süren oturumda kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. İstanbul'un merkezi ve çevresi ile ayrı iki kent olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu bu durumu ortadan kaldıracağını belirtti. İstanbul için 5 yıl içinde 80 km metro sözü veren Kılıçdaroğlu, İstanbul'da meydan ve trafiğe kapalı alan sayısınıda arttıracağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, TİM'deki programının ardından buradan ayrıldı.

(CİHAN)

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa