27.05.2010

27 mayis

Nerden nereye geldik.Oral Çalislar o zaman destekledigim için simdi utanç duyuyorum demis.Ezel Akay (Yönetmen) ‘Lanetleme günü olsun’ olsun diyor.
1970 lerde ben ortaokuldaydim ve hala 27 mayisi bir bayram olarak kutlardik.
Ne aci,ne rencide edici,ne canavarca ve insanlik dışı bir zihniyet:Halkin seçtigi insanlari eli silahli zümre idam ettigi günü bayram ilan etmek.

Hal ne olursa olsun eger halki seçtigi bir lider zalimse diger seçimde alasagi edersin biter.Eger bir ülkede belli bir zümre,elit seçimle gelen siyasilere ancak ve ancak onlarin belirledigi çizgide yol almalarini emreder o çizginin disina çikani asarsa o ülkede insan haklarindan,demokrasiden hatta insana saygidan söz edilemez.
27 mayis zihniyeti Georges Orwelles'in "hayvanlar çiftligi"indeki zihniyetle aynidir.

Aziz Nesin dahil,en azili 27 mayiscilarin zamanla hata ettiklerini anladiklari halde hala 27 mayisi savunanlarin bulunmasi resmi ideolojinin yaptigi tahribatin en bariz kanitidir.
1972 de Deniz gezmis asildiginda o zaman "genç bir ülkücü" olarak bizde hakli bulmustuk.Aşırı solcu tabiat hocamiz o gün bize ders vermemis "çocuklar serbestsiniz" demisti.O solcu "moskof usagi"na ne kadar buguz ettigimi anlatamam.Ama simdi benimde Deniz'in o günkü yaşında bir oglum var.Şöyle bir düsünüyorumda kendi kendime "yav bu veletmi Türkiye Cumhuriyetini devirecek" diyor ve böyle bir suçtan asilacagini düsündükce tüylerim ürperiyor.
27 mayis cinayetini hakli göstermek isteyenler sokaklarda kan gövdeyi götürdü,kardes kardesi vurdu,bununda sorumlusu Menderes diyor.Ayni gerekçeler 12 eylül içinde söylenmisti.Simdi niye kardes kardesi vurmuyor?Ha gerçi yine vuruyor.Bu seferde türk/kürt kavgasi çikti.Demekki kelle almak isteyenler bir yolunu bulup halki birbirinie düsürüyor.
"Sorumlulari" ipe gönderenler ile halki birbirine düsürenler ayni kişilerdir.

Halkin seçtigi halk temsilcilerini gücü elinde tutan silahli veya sivil elitlerin alasagi etmesine diktatörlük,bununla yetinmeyip onlari asmaya da cinayet denir,katliam denir.

Fransizlar kral ve ailesini giyotine gönderdi.O zaman alkislandi belkide.Ama bugün hiçbir fransiz bunun hakli bir eylem oldugunu söylemez.Ve nitekim Louis 16'nin itibari geri verilmistir.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa