19.05.2010

Kurtulus savasi

Bugünkü gazetelerde bir haber dikkatimi çekti.Epeydir iki kelime yazmak istiyordum, bu haber iyi bahane oldu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1927 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası 2'nci Kurultayı'nda TBMM'de okuduğu ve ilk basımı Osmanlıca yayınlanan Nutuk'un tıpkı basımı ve Türkçesini yayınladı
Aktar dönder okut!
Bir kurtulus savasidir aldi basini gidiyor.Sanki osmanli yok oldu,bütün yurt isgal edildi,ordu dagildi ve..kurtulus savasi basladi..yedi düvele karsi?Demek öyle. Ordu yok olmadi Halifelik yok olmadi Padisah ayakta Devlet kurumlari(iyi kötü)isliyor. Peki ne olmus?Viyana'dan Yemen'e uzanan Imparatorluk biraz daha küçülmüs.Peki küçük olup da huzurlu,terörsüz(ergenekon,pkk,asala,tiko..) bir Osmanli devletimiz devam etseydi bundan iyi olmazmiydi? Simdi küçük ama huzurlu ve zengin bir Islam devletinde yasiyor olacaktik.Türkiye AB devletleriyle boy ölçecekti. ..neyse.

Ayrica bu hikayeleri bize aktarip dönderip servis yapanlarin utanç duymasi gerekir yaptiklari kültür katliamaindan daolayi.Düsünebiliyormusunuz Ulu Önder(kimilerine göre ilah),Kurtarici dedikleri insanin yazdiklarini tercüme etmek zorundalar.Aradan henüz 80 yil geçmis ve o gün konusulan lisan bugün yok olmus.Avrupalilarin lisanlarinin temeli olan latinceyi nasil anlamiyorsa TC vatandaslarida atalarinin lisanini anlamaiyor.Ama aradaki far Latince yok olali 2000 yil olmus bizim lisanimizi ise konusan insanlar henüz hayatta hayatta.

Fakat aktarip dönderip anlattiklari kirik tekne ile baslatilan kurtulus savasi palavralarini halka yutturabilmek için o halkin bilginin aslina erisip ögrenmemesi gerekiyordu.Onun içinde lisani degistirmek gerekdi.
Tevrat'ta mealen söyle yazara:"Insanlarin lisani birdi.Insanlar Tanriya isyan ettiler,Babil kulelerini insa ederek Tanriya ulasmak küstahliginda bulundular.Tanri da öfkelendi onlarin dillerini dolastirip birbirini anlamaz hale getirdi".Iste bu yüzden insanlar ayri ayri diller konusuyorlarmis.

TC yi kuran beyaz türkler bu hikayeden ilham almis olmalilar.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa