24.09.2007

Al sana mahalle baskısı

24.09.2007

Al sana mahalle baskısı


Anayasa çalışmalarına karşı çıkan çevrelerin ortaya attığı “mahalle baskısı”nın en somut örneği geçtiğimiz Cuma günü Çanakkale’nin Gelibolu İlçesinde yaşandı.
Gelibolu Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Nevzat Kaya, haftasonu merasiminde İstiklal Marşı okunmadan önce bahçedeki başörtülü velileri dışarı çıkardı. Müdür Kaya’nın “Başörtülüler bahçenin dışına çıksın, İstiklal Marşımızı okuyacağız” şeklindeki anonsuyla şaşkına dönen 12-13 başörtülü veli bahçeyi terk etmek zorunda kaldı.
MUTLU: HOŞ BİR DAVRANIŞ DEĞİL, GEREĞİNİ YAPACAĞIM
Konuyla ilgili görüştüğümüz Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, böyle bir uygulamanın olamayacağını söyledi. İstiklal Marşı’nı söyleme adabının ayağa kalkmak ve saygı duruşunda saygıyla dinlemek veya iştirak etmek olduğunu belirten Haki Mutlu, “İstiklal Marşı’nın okunduğu yerde herkes saygının ifadesi olarak ayağa kalkar ve iştirak eder. Velilerin başının açık veya kapalı olması gibi bir ayrım söz konusu olamaz. Sonuçta bahçeye gelenler öğrenci velileri. Bu insanlar arasında ayrım yapmak doğru olmaz” dedi. Mutlu, böyle bir olayın tekrar etmemesi için gerekli müdahalelerde bulunacağını da ifade etti.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa