31.10.2007

Bazı askerlerin başörtüsü hazımsızlığı

Vakit/31.10.2007

Bazı askerlerin başörtüsü hazımsızlığı


Çocuklarını vatan uğruna şehit verirken el üstünde tutulan başörtülü anaların, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında bazı illerde askeri yetkililer tarafından protesto edilmesi yürek burktu
Gaziantep'te Valilik tarafından düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna, aralarında merkez Şahinbey Belediye Başkanı AK Partili Ömer Can'ın eşi Belgin Can'ın da bulunduğu bazı başörtülü davetlilerin katıldığını fark eden İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan ile diğer tüm subaylar eşleriyle birlikte salonu terk etti.

Kayseri’de Valilikçe Cumhuriyetin 84. yıldönümü nedeniyle Hilton Otelinde verilen baloya, Kayseri Garnizonunda görevli yüksek rütbeli subay ve astsubaylar katılmadı.
Kırklareli’nde ise 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan, valilik tarafından verilen Cumhuriyet resepsiyonunda başörtülülerin olduğunu görünce, erkenden salondan ayrıldı. Tuğgeneral Erdoğan’ın salondan ayrılmasından sonra davette bulunan diğer subaylar da eşlerini yanlarına alarak resepsiyondan ayrıldı.
İZMIR’DE PROTOKOL YASAĞI
İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ise bir albay, protokol tribününde oturan ve yaşları 60 civarında olan iki başörtülü kadından rahatsız oldu. Hanımlar, polis nezaretinde protokol tribününden gönderilince Albay Erdoğan yerini aldı. Albayın tutumu, protokoldekiler ve halk tarafından yadırgandı.
AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Hamdi Ünal, tavra üzüldüklerini ifade etti. Albay Erdoğan’a, “Bu kadar güzellikler varken iki kişinin başı kapalı olarak oturmasında ne var?” dediğini aktaran Narlıdere Kaymakamı Hasan Gürsoy da törenin anlamına uygun kutlandığını hatırlattı.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa