11.09.2008

Büyük saygısızlık

vakit/12.09.2008

Büyük saygısızlık


İstanbul’un Fatihi Sultan Mehmed Han’ın her bir taşını besmele ile koydurup 4 ay gibi inanılması güç bir sürede inşa ettirdiği Rumeli Hisarı'nda, konser organize eden şirketin görevlilerince içkili âlemler yapıldığı ortaya çıktı.

Skandalı, Rumeli Hisarı’nda çalışan İl Kültür Müdürlüğü personeli Halil Günbeyi’nin Müze Müdürlüğü’ne ve İl Kültür Müdürlüğü'ne verdiği dilekçe ortaya çıkardı. Sayman mutemedi Halil Günbeyi’nin İstanbul İl Kültür Müdürlüğü’ne verdiği dilekçe ve eki raporda, skandal bütün ayrıntıları ile anlatılıyor.

Günbeyi’nin 11 Ağustos 2008 tarihli dilekçesinde, “Müdürlük Makamına (…) 30 Temmuz, 23 Ağustos arası 19 günlük tahsis ücreti yatırılarak kiralayan ilgili firma “On Yapımın” sahibi Murat Yıldırım, gece saat 02.00’de müzik ve alkol tüketerek dostlarına ziyafet vermektedir. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim” satırları yer aldı. Halil Günbeyi, verdiği ikinci şikâyet dilekçesinde, şikâyetçi olduğu için On Yapım firmasının sahibi ve adamları tarafından tehdit edildiğini anlatıyor. Dilekçede şu ifadeler yer alıyor: 12.08.2008 günü saat:19.40 sıralarında müze girişi önündeyken On Yapım’ın sahibi Murat Yıldırım ve Turan Uçuk gelerek seninle yukarı çıkarak bir şeyler konuşalım dedi. Yanımda gişeci Ünal Gül de vardı.(…) yukarı çıktığımızda Murat bey sen kim oluyorsun da beni Müdürlüğe şikâyet ediyorsun, sen kimsin, ben burada istediğimi yaparım diye küfürler ederek bana saldırda bulundu. Daha sonra Ufuk beyin dahil olduğu organizasyondan dört kişi tehdit ve küfürlerle bana saldırdı. AFM Özel Güvenlik'ten Nail Kargınoğlu ve temizlik personeli Satılmış Penpe ve Murat Bekiroğlu olayı görerek ayırmaya çalıştılar.”

Halil Günbeyi 20 Ağustos 2008 günü de İl Kültür Müdürlüğü’ne delilleri içeren bir cd sundu. Skandala imza atan On Yapım firması görevlileri hayli pişkin çıktı. On Yapım’ın, kendilerini şikâyet eden Halil Günbeyi’yi “başımızı yakacak” korkusuyla İl Kültür Müdürlüğü’ne şikâyet ettikleri öğrenildi. Hisar Bekçisi Bayram Tatlıpınar ile birlikte hareket eden On Yapım görevlilerinin, Halil Günbeyi’nin yokluğunda uygunsuz işlerini daha rahat çevirmeyi planladıkları öğrenildi.

REZALETİ BİLDİRİNCE SÜRÜLDÜ

Rumeli Hisarı'ndaki içki rezaletini dilekçe ile amirlerine bildiren Halil Günbeyi, ödüllendirilmesi gerekirken sürgün edildi. Rümeli Hisarı’ndaki sayman mutemetliği görevinden alınan Günbeyi, Beyazıt Kütüphanesi deposuna geri hizmet memuru olarak atandı. Günbeyi şimdi Beyazıt Kütüphanesi’nde depoya kitap taşımakla görevli.

SANATÇILAR İÇİYORMUŞ

Rumeli Hisarı'ndaki içki rezaleti ile ilgili aradığımız On Yapım firmasının sahibi Murat Yıldırım ise iddiaları ilk önce kabul etmezken, daha sonra gelen sanatçılar tarafından içki içilmiş olabileceğini söyledi. Yıldırım “Bizim kesinlikle alakamız yok. İçki gelen sanatçılar tarafından içilmiştir. Bu gayet normal, ne var bunda, bu kadar abartmayalım. Sanatçı bir kadeh içki alabilir, ne var bunda? Benim annem hatim indirmiş bir insan, biz de Müslümanız” şeklinde konuştu. Muhabirimizin, kamusal alanda, bir “cami minaresi” altında içki tüketiminin doğru bulup olmadığını sorması üzerine Murat Yıldırım “Ne var bunda, olabilir. Kuruçeşme'de cami yanında içkili restoran var, bu normal” diyerek garip bir savunma yaptı.

BOĞAZKESEN CAMİİ BURADA BULUNUYOR

Fatih Sultan Mehmed Han'ın vakfiyesinde ismi geçen 7 camiden biri olan Boğazkesen Camii, Rumelihisarı'nda bulunuyor. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından inşa edilen bu askerî yapı, 1452'de 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Hisar, Ortaçağ 'ın en büyük ve kuvvetli hisarı olarak biliniyor ve bütün heybeti ile Boğaziçi'ni süslüyor. Hisar içindeki caminin minaresi ise hâlâ ayakta duruyor.


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa