24.09.2007

Kartelde namaz irticai faaliyet oldu

Kartelde namaz irticai faaliyet oldu


Yayın organlarında namaza karşı haberleri ile dikkat çeken Doğan Grubu, namaz kılan güvenlik görevlisini bünyesinde barındırmadı.

Doğan TV Center’da güvenlik görevlisi olarak çalışan Turgay Kaygusuz’un namaz kıldığı için başına gelmeyen kalmadı. Hakkında 3 kez namaz tutanağı tutulan Turgay Kaygusuz, çareyi görev yerinin değiştirilmesinde buldu.
NAMAZ KILDI DİYE TUTANAK TUTULDU
Doğan Grubu içinden bir kaynaktan edinilen bilgilere göre Doğan TV Center’da 8,5 ay önce taşeron şirketin güvenlikçi elemanı olarak işe başlayan Turgay Kaygusuz, istirahat molalarında namaz kılıyordu. İşini aksatmayan Kaygusuz, aynı zamanda İslâm'ın 5 şartından birisi olan namaz şartını yerine getiriyordu. 3500 kişinin çalıştığı Doğan Medya Center’da mescit olmadığı için namazlarını bodrum katındaki soyunma odasında kılan Kaygusuz, Doğan TV Center Güvenlik Grup Şefi ve Doğan Grubu’nun kadrolu personeli Kalender Şahin tarafından fark edildi. Turgay Kaygusuz hakkında namaz kıldığı için çeşitli zamanlarda 3 ayrı tutanak tutuldu. Kalender Şahin tarafından geçtiğimiz hafta tutulan son tutanakta Kaygusuz’un irticai faaliyetleri işyerine taşıdığı kaydedildi. Kaygusuz'un yüzüne okunan tutanağın daha sonra yanlış üslup kullanıldığı gerekçesiyle imha edildiği öğrenildi.
Turgay Kaygusuz, tutulan tutanakların yanı sıra defalarca da namaz kıldığı için fırça yedi. Namaz kılmaktan vazgeçmemesi üzerine iyice baskı gören Turgay Kaygusuz, Doğan TV Center güvenlik amirleri tarafından görev yerini değiştirmeye zorlandı. Bir süre direnen Kaygusuz, ardından bağlı bulunduğu şirkete başvurarak görev yerinin değiştirilmesini talep etti. Turgay Kaygusuz’un başka bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Namaz kıldığı için baskı gören Turgay Kaygusuz konuşmak istemezken, namaz kıldığı için emrindeki personele baskı yaptığı ve tutanak tuttuğu belirtilen Kalender Şahin, ısrarlı aramalarımıza rağmen telefonlarımıza çıkmayarak sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.
DOĞAN GRUBU, NAMAZ KARŞITI YAYINLARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR
Bilindiği gibi; Doğan Grubu yayın organlarından Milliyet geçtiğimiz günlerde şehirlerarası bir yolcu otobüsünün namaz molasına durmasını manşetine taşıyarak tepki çekmişti. Aynı gruba bağlı Hürriyet gazetesinin yazarı Yalçın Doğan, “Kebapçıda namaz metroda namaz” başlıklı yazısında sokaklara taşan cemaatlerden ve kebapçılarda ve metroda bile mescit olmasından rahatsızlığını dile getirmişti. Yine Hürriyet’in yazarı Özdemir İnce ise “Din hakkında” başlıklı yazısında “Müslümanlar "Nüfusunun yüzde 99,99’u Müslüman olan Türkiye" önermesine dayanarak kamusal alanları ibadet yeri haline getiremezler. Devletin güvenlik kuvvetleri bu türden girişimleri kamu düzeni adına engellemek zorundadır” ifadesini kullanarak cami cemaatinin sokaklara taşmasının zor kullanılarak engellenmesini istemişti.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa