20.09.2008

Iftar yemegi

Geçen gün Fransa içisleri bakani Michelle Aliot Marie,Fransa Muslümanlar Federasyonu'nun(Confederation Française du Cült Müsülmane) verdigi iftar yemegine katimlisti.


Bakan konusmasinda "Ramazan Ayi ,tevekküle dalma,iyilik yapma zamanidir.Bu degerler,fransiz milletini yasatan cumhuriyet mutabakatinin içinde oldugu gibi Fransa Islamı'nın degerleridir" demis.

Madam Bakan Hac,Kurban Bayrami,helal et kesim ve dagitimi ,hastane , hapishane ve askeri birliklerde din görevlileri atanmasi ve mezarlarda müslümanlara mahsus karelerin ayrilmasi,cumhuriyet degerlerini ögrenmis imam yetistirilmesi gibi konularda samimiyetle çalisma baslatacagini tekrarladi.
Iftar sonrasi Bakan'a, Arabca/fransizca tercumeli bir Kur'an hediye edildi.Bakan,mukaddes Kitab'in fransizca tercumesinden habersiz olmali veya çok etkilenmis olmaliki "Bakar ve dokunarak nazar eylerim" demis.

Fransa müslüman türklerini temsilen Haydar Demiryurek de Sayin bakanin"Fransada müslümanlarin da yeri oldugunu,müslümanlarinda herkes gibi fransiz vatandasi oldugunu" söylemesinden dolayi tesekkur etti.


Ramazan 2007 Paris Camisi.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa